ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Ερώτηση στην Κομισιόν για τη βάρβαρη συμπεριφορά προς τους εγκλωβισμένους... 05-10-2017
 
διαβάστε περισσότερα
 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

 Ελένης Θεοχάρους

 Η Θεοχάρους καταγγέλλει Τουρκία και κατοχικές "αρχές" για παραβίαση θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Καρπασία.

 Λανθασμένα ο Πρόεδρος Χριστόφιας παραλληλίζει τις ενέργειες του Μητροπολίτη Χριστοφόρου με εκείνες των κατοχικών "αρχών"

 Βρυξέλλες, 18 Απριλίου 2012

 

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και του ΔΗΣΥ Ελένη  Θεοχάρους με επιστολή της προς τους Επιτρόπους Βίβιαν Ρέντινγκ (Δικαιοσύνη, θεμελιώδη δικαιώματα και ιθαγένεια), Στέφαν Φούλε (Διεύρυνση και πολιτική γειτονίας) και Ανδρούλλα Βασιλείου (Εκπαίδευση, πολιτισμός, πολυγλωσσία και νεολαία) καταγγέλλει τις τουρκικές κατοχικές "Αρχές", οι οποίες απαγόρευσαν στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο να μεταβεί στη Γιαλούσα και στο Ριζοπάρπασο  για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως με τους εκεί Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους. Η κ. Θεοχάρους ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λήψη μέτρων για τον τερματισμό της κατάφορης παραβίασης των θρησκευτικών δικαιωμάτων στην Κύπρο από τις κατοχικές "Αρχές" οι οποίες είναι υποχείρια της Τουρκίας. Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, η τουρκική στάση είναι αντίθετη με αυτήν που θα πρέπει να τηρεί υποψήφιο προς ένταξη κράτος. Θεωρεί δε ότι η πλήρης εφαρμογή και ο πλήρης σεβασμός των θρησκευτικών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων και γενικότερα των Ελληνοκυπρίων από την κατοχική Τουρκία θα αποτελέσει μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης προς τη λύση του Κυπριακού.

 Εξ αφορμής του γεγονότος τούτου, η κ. Θεοχάρους θεωρεί ότι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να εξισώνει το συμβολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων από τον Επίσκοπο Χριστοφόρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού, που κρατούν την Κύπρο υπό κατοχή, ήταν ατυχής και άστοχη. Υποδηλοί δε, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, για να μπορεί έτσι να υπηρετεί καλύτερα και σοφότερα το ύπατο αξίωμα και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.   

 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: