ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Εναλλακτικές επιλογές απασχόλησης αντί απόλυσης για τη Λαϊκή και όπου επιβάλλεται... 28-03-2013
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Στη Σούβα, για να συμμετάσχει στην 29η Μεικτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών ΑΚΕ-ΕΕ
Ημερομηνία: 11-06-2015

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

Βρυξέλλες, 11 Ιουνίου 2015

Θεοχάρους: Στη Σούβα, για να συμμετάσχει στην 29η Μεικτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών ΑΚΕ-ΕΕ

 

Απεσταλμένη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητήσει θέματα πολιτιστικής πολυμορφίας,  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικών πόρων.

 

 

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Δρ Ελένη Θεοχάρους αναχώρησε σήμερα για την πόλη Σούβα (Φίτζι), προκειμένου να συμμετάσχει στην 29η Μεικτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού -  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ως είθισται, η εν λόγω Συνέλευση έχει ρόλο επίβλεψης και ελέγχου έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Συμβουλίων των Υπουργών ΑΚΕ-ΕΕ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων, αυτή τη φορά, θα βρίσκεται το θέμα που φέρει τον τίτλο «Θάλασσες και Ωκεανοί», δεδομένου του τόπου όπου λαμβάνει χώρα η Συνέλευση, στην περιοχή του Ειρηνικού. Αντικείμενο συζητήσεων θα αποτελέσει επίσης το ζήτημα των φυσικών πόρων, των δυνατοτήτων εξοικονόμησης εσόδων και της περιφερειακής ολοκλήρωσης. Οι εκθέσεις των μόνιμων επιτροπών θα καλύψουν θέματα πολιτιστικής πολυμορφίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρηματοδότησης των επενδύσεων και του εμπορίου μέσω της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης. Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, επείγοντα θέματα, που αφορούν τις χώρες ΑΚΕ, είναι η πρόσφατη φυσική καταστροφή στο Βανουάτου και η κατάσταση στην Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια εδώ

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: