ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Αφαίρεση διαβατηρίων στους υπεύθυνους για τους δασμούς ... 08-11-2017
 
διαβάστε περισσότερα
 
Ε. Θεοχάρους: Οι Τούρκοι δεν λένε όλη την αλήθεια για τους 38 σκελετούς του Ντιάρ Μπακίρ
Ημερομηνία: 14-05-2012

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

Ε. Θεοχάρους: Οι Τούρκοι δεν λένε όλη την αλήθεια για τους 38 σκελετούς του Ντιάρ Μπακίρ 

 Η Επιτροπή μεταφέρει την τουρκική θέση ότι οι σκελετοί είναι 100 ετών

 

Βρυξέλλες, 14 Μαΐου 2012

Εκατό ετών είναι, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, οι σκελετοί που βρέθηκαν στην περιοχή του Ντιάρ Μπακίρ της Τουρκίας και οι οποίοι υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αγνοουμένους. Αυτά αναφέρονται σε γραπτή απάντηση, η οποία δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν σχετικής με το θέμα ερώτησης της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένης Θεοχάρους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται τα όσα ανέφερε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Τουρκίας, η οποία εξέτασε τα κρανία και τα οστά 38 νεκρών. Όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές Αρχές, τα λείψανα που ανευρέθηκαν "έχουν υποστεί ορισμένες μορφολογικές αλλαγές που σχετίζονται με τη συνολική παραμονή τους μέσα στο χώμα για τουλάχιστον 100 χρόνια". Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήγει στην απάντησή της τονίζοντας ότι "ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της δικοινοτικής επιτροπής αγνοουμένων στην Κύπρο".

Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει ότι, εφόσον οι τουρκικές Αρχές δεν αποδέχονται να πραγματοποιηθεί εξέταση από ανεξάρτητους επιστήμονες, δικαίως κάποιος, και ειδικότερα οι συγγενείς των αγνοουμένων, μπορεί να υποστηρίξει ότι οι Τούρκοι δεν λένε για ευνόητους λόγους όλη την αλήθεια. 

  

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: