ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Απάντηση Θεοχάρους προς Μπαγίς... 14-02-2013
 
διαβάστε περισσότερα
 
Η νεοφασιστική βία στην Ευρώπη και η “μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων”
Ημερομηνία: 03-10-2018

                   ECR logo_EN                                                                                

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Στρασβούργο, 02 Οκτωβρίου 2018 

 

Θεοχάρους στην Ολομέλεια του ΕΚ

 

Η νεοφασιστική βία στην Ευρώπη και η “μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων”

 

Σε παρέμβαση της κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνέρχεται αυτή τη βδομάδα στο Στρασβούργο, για το θέμα της έξαρσης της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, τόνισε τα εξής: 

«Νεοφασισμός δεν είναι μόνο συμπεριφορές συγχρόνων κινημάτων παρεμφερών προς το κόμμα του Μουσολίνι. Αυτή η εμμονή λειτουργεί ως παραμορφωτικός καθρέφτης, προκαλώντας λειτουργική τύφλωση απέναντι στον φασισμό της καθημερινότητας που βιώνουμε ως πολίτες, σε κράτη ως επί το πλείστον ή κατ’ επίφαση δημοκρατικά, σε μια ΕΕ Αρχών και Αξιών, σε κοινωνίες που μάχονται κατά του ολοκληρωτισμού». Η Δρ. Θεοχάρους υπογράμμισε ότι η ρητορική μίσους που αντιμετωπίζουμε μετατρέπεται όλο και πιο συστηματικά και επικίνδυνα σε βία στους δρόμους, στα σχολεία, στην οικογένεια, στον τύπο, στα γήπεδα, στο διαδίκτυο. Πρόκειται για θρασείες εκδηλώσεις ή υφέρπουσες εκφάνσεις bullying εναντίον των αδυνάτων, των ξένων, των γερόντων, των παιδιών, των γυναικών, των μεταναστών, των ομοφυλόφιλων, των αλλοθρήσκων. Συμπλήρωσε δε ότι, εδώ και αρκετό καιρό, στην Ευρώπη ακούγεται ένα απόκοσμο βουητό: Είναι εκείνη η καβαφική “μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων”. Κάποιοι προσπαθούν να ξεριζώσουν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και να εμφυτέψουν σε όλους τον τρόμο και τον εξευτελισμό. Να δολοφονήσουν ηθικά έντιμους πολιτικούς, με κατασκευασμένες και ψευδείς ειδήσεις και επιθέσεις ανωνυμογράφων, μέσω των ΜΜΕ και του Διαδικτύου. Να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή, να αποκλείσουν όσους δεν είναι αρεστοί, από τα ΜΜΕ.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη τόνισε ότι το να αναγνωρίζει κάποιος την ανισορροπία και τη δυσκινησία του συστήματος καθώς και την ανεπάρκεια των κανόνων που το διέπουν συνιστά το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Διότι ΕΕ σημαίνει ευθύνη! Και όσοι επισημαίνουμε τις αδυναμίες της κατανοούμε ότι αυτή η αγωνία είναι το χρέος της ΕΕ και των ηγετών της να αναλάβουν την ευθύνη αυτή και να δράσουν, προτού ο Πολίτης προλάβει να βάλει «ακόμα ένα τούβλο στον τοίχο» της μισαλλοδοξίας και να οχυρωθεί πίσω από αυτόν!

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: