ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Υποχρεώθηκα να καταψηφίσω την έκθεση υπερασπιζόμενη την Κυπριακή Δημοκρατία! ... 10-06-2015
 
διαβάστε περισσότερα
 
Nέος σχεδιασμός, ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, ώθηση και κίνητρα για να ανακάμψει η Ελληνική οικονομία
Ημερομηνία: 05-07-2018

                   ECR logo_EN                                                                                

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Στρασβούργο, 5 Ιουλίου 2018 

 

Παρέμβαση Δρ Θεοχάρους στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο για το τρίτο πρόργαμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας

 

Nέος σχεδιασμός, ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, ώθηση και κίνητρα για να ανακάμψει η Ελληνική οικονομία

 

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των δηλώσεων του Προέδρου του Eurogroup σχετικά με τα συμπεράσματα για το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας υπογράμμισε ενώπιον του Σώματος ότι το success story που παρουσιάζουν, με την χώρα να ανακάμπτει και να επανέρχεται στις αγορές θυμίζει έντονα το success story της Κύπρου, της οποία η Οικονομία και πάλι κλυδωνίζεται τραγικά.

Η Ελένη Θεοχάρους κάλεσε τους ευρωβουλευτές και τους εκπροσώπους της Κομισιόν, πριν να μιλήσουν για εκπληκτικές επιτυχίες, να αναλογισθούν πόσο ταλαιπωρήθηκε και πόσο ταλαιπωρείται ο Ελληνικός λαός από τα  λάθη των ηγεσιών του αλλά κυρίως από τις λανθασμένες συνταγές των μνημονίων, για τις οποίες ευθύνονται και το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και η ΕΕ στο σύνολο της.

“Επιπλέον”, τόνισε η κα Θεοχάρους, “για να μπορείτε να μιλάτε για success story πρέπει να ξαναβρεί την αισιοδοξία του ο Ελληνικός λαός, και δεν μπορείτε να μας λέτε ότι η Ελλάδα σώθηκε χωρίς να έχει πάρει την τύχη της στα χέρια της, αφού οι επιμηκύνσεις που δόθηκαν δεν απαλείφουν το χρέος των 343 δις ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να τελεί υπό εποπτεία και υπό καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ έχει ξεπουληθεί ολοσχερώς ο εθνικός πλούτος”.

“Για την Ελλάδα επιβάλλεται νέος σχεδιασμός, με ιδιωτική επενδυτική πρωτοβουλία που σκοντάφτει στην μεγάλη φορολογία και στην έλλειψη πόρων. Η Ελλάδα χρειάζεται μικρότερους φορολογικούς συντελεστές και μεγάλες επενδύσεις. Και εφόσον ισχυρίζεστε ότι στηρίζετε την Ελλάδα, επενδύστε λοιπόν στην χώρα” συνέχισε η Ελένη Θεοχάρους.

Η Δρ Θεοχάρους, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, υπογράμμισε: “Ο Ελληνικός λαός έχει πράξει τα πάντα και έχει υποστεί τα πάνδεινα. Τώρα είναι η στιγμή των ευρωπαίων εταίρων να στηρίξουν την Ελλάδα προς αμοιβαίο όφελος. Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει δανεικά αλλά ώθηση και κίνητρα για να σηκωθεί όρθιος ξανά”. 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: