. : ô ... 03-08-2015
 
 

: 17-04-2018

Η Κπρος εναι το να μτωπο στο οποο πολεμει η Τουρκα. Σε ναν τπο που οι κυβερνσεις του χουν διαλσει μυνα και στρατ, χουν εκμηδενσει κθε χνος αποτροπς, αλλ αναλνονται σε δεπνα και σε μνημνια συναντληψης. Η Τουρκα συνιστ αποσταθεροποιητικ παργοντα στο Αιγαο, στη νοτιοανατολικ Μεσγειο και στην ευρτερη περιοχ, με τρανταχτ παρδειγμα τη να πρκληση στο νησ Ρω του συμπλγματος του Καστελορζου. Η Ε.Ε. εμφανζεται ανκανη να αντιδρσει αποτελεσματικ προς υπερσπιση των συνρων κρατν-μελν της, πως εναι η Ελλδα και η Κπρος

Μλις επιβεβαιθηκαν οι ροι που θα θσει η τουρκικ πλευρ στο επικεμενο δεπνο με δλωση του Τορκου υπουργο κυπριακν υποθσεων: απλυτη πολιτικ ιστητα των δο κρατν και σο μρισμα του φυσικο αερου. Την δια ρα ο Ερντογν διατυμπανζει τι εναι τοιμος για πλεμο σε τρα μτωπα.

Ωστσο επαναλαμβνεται η πρακτικ των κοινωνικν δεπνων. Χωρς ρους απ τη δικ μας πλευρ, με πολλος και σκληρος ρους απ την τουρκικ, ρους που θεσε για να συγκατανεσει στις ημτερες ικεσες. Αρχζει η διαδικασα των κρως πολιτικν δεπνων που οδηγον πντοτε σε αποτυχα την ελληνοκυπριακ πλευρ και σε «κεκτημνα» την τουρκικ. Διτι η Τουρκα δεν θλει λση, αλλ στοχευμνα προχωρε σε διλυση της Κυπριακς Δημοκρατας, η οποα συνεχς εκππτει. Ο Ερντογν, κνοντας το σμα των Γκρζων Λκων με τα δκτυλ του, ωρεται και απειλε θεος και δαμονες.

Η Κπρος εναι το να μτωπο, στο οποο πολεμει η Τουρκα. Σ’ ναν τπο που οι κυβερνσεις του χουν διαλσει μυνα και στρατ, χουν εκμηδενσει κθε χνος αποτροπς, αλλ αναλνονται σε δεπνα και σε μνημνια συναντληψης.

Η Τουρκα συνιστ αποσταθεροποιητικ παργοντα στο Αιγαο, στη νοτιοανατολικ Μεσγειο και στην ευρτερη περιοχ, με τρανταχτ παρδειγμα τη να πρκληση στο νησ Ρω του συμπλγματος του Καστελορζου. Η Ε.Ε. εμφανζεται ανκανη να αντιδρσει αποτελεσματικ προς υπερσπιση των συνρων κρατν-μελν της, πως εναι η Ελλδα και η Κπρος.

Στη βση των τελευταων συμπερασμτων του Συμβουλου της 23ης Μαρτου, η Ε.Ε. «παρακολουθε» τις εξελξεις στην περιοχ μας, αλλ ουδν πρττει, γεγονς που αποθρασνει ακμη περισστερο την γκυρα και αυξνει τις πιθαντητες σγκρουσης. Εν υπρξει κλιμκωση της ντασης, η Ε.Ε. δεν θα εναι μοιρη ευθυνν, διτι η Τουρκα εναι υπ νταξη χρα και, αντ της επιβολς μτρων και κυρσεων, οι Βρυξλλες προσποιονται τι δεν συμβανει τποτα. Απ την λλη, οι εκπρσωποι των Ηνωμνων Εθνν προφασζονται τι δεν αντιλαμβνονται τον ελεειν ρλο που διαδραματζουν και συνεχζουν να αδικοπραγον για να δικαιολογον την εν Κπρω μισθοδοσα τους, προσποιομενοι τους οικοδεσπτες στα δεπνα της ντροπς.

πως το επικεμενο και κρως επικνδυνο. Υπ τις υφιστμενες συνθκες, με την τουρκικ αδιαλλαξα και προκλητικτητα σε ξαρση, με κνδυνο ανφλεξης αν πσα στιγμ και χωρς εναλλακτικ σχδιο απ τη δικ μας πλευρ, ο Πρεδρος τενει να παγιδευτε στην πολιτικ του ΑΚΕΛ, που υποστηρζει στην ουσα «λση να ’ναι κι ,τι να ’ναι».

Αναγνωρζω ββαια την αγωνα του ΑΚΕΛ για τους κινδνους που εγκυμονε η συνχιση της παροσης κατστασης, αλλ αυτ δεν σημανει τι, με το να παραδοθομε, θα σωθομε. Δεν αρκε μνο να συνομιλομε. Και μλιστα γονυπετες. δη οι συνομιλες οδγησαν στο φισκο του Κραν Μονταν, το οποο το ΑΚΕΛ επιδικει να αναστσει, να το συνεχσει απ το σημεο στο οποο κατρρευσε διακπηκε.

Η λση που θα προκψει κτω απ αυτς τις συνθκες θα εξαφανσει τον Ελληνισμ απ την Κπρο και το νησ μας θα μετατραπε σε τουρκικ βιλατι.

Γι’ αυτ, ας μην επιμνει το ΑΚΕΛ τι χθηκε ευκαιρα στο Κραν Μονταν, διτι η πραγματικτητα εναι λλη. Απ τον Μρτιο ς τον Ιονιο οι Τορκοι κουβλησαν στην Κπρο 77 αυτοκινομενα πυροβλα των 155 χιλιοστν. Εν εχαν πρθεση για συνομιλες και για λση λλη απ την κατκτηση της Κπρου, γιατ το πραξαν; Γιατ προκλεσαν τη «σρραξη» μσα στην Κυπριακ ΑΟΖ; Γιατ συνεχζουν να προκαλον τσο στην Κπρο, σο και στο Αιγαο; Γιατ ετοιμζονται για να επιχερηση στη Συρα μετ την κατληψη του Αφρν; Γιατ ετοιμζονται να εισβλουν στο Ιρκ;

Να θυμσουμε τι, πριν απ το Κραν Μονταν, τσον η Κυβρνηση σο και οι ηγεσες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ διατυμπνιζαν τι πμε στις συνομιλες ετε για λση ετε για να καταλογιστον ευθνες στην Τουρκα για το αδιξοδο. Οτε το να συνβη, οτε το λλο. Η γκυρα κατοχρωσε τα να κεκτημνα και, ταν κρνει τι γονατσαμε και πλι τρομαγμνοι και «ανυπερσπιστοι», θα εφαρμσει το τελικ στδιο του σχεδου ανακτσεως Κπρου.

Ο Ερντογν δεν μας υπολογζει και δεν θα συνομιλσει για «βισιμη» λση, αφο απειλε με πλεμο στο Αιγαο και στη Θρκη, που ββαια θα εναι και το πρωτεον μτωπο του πολμου.

Οι κακο υπολογισμο για το τουρκικ καθεστς δεν εναι δικο μας. Ανκουν σε αυτος που το υμνολογοσαν και οι οποοι φρουν ευθνη για το υφιστμενο αδιξοδο στο Κυπριακ και την επιθετικτητα της γκυρας, που εναι αποτλεσμα της απουσας αποτροπς και της διλυσης του Ενιαου Αμυντικο Δγματος.

Σμερα προχωρον ακθεκτοι στο μεγλο φαγοπτι. Εμες το μνο που μπορομε να κνουμε εναι να προειδοποισουμε τον Πρεδρο για τον κνδυνο να περιπσει σε φοβερ και μη αναστρψιμα λθη. χοντας την ψευδασθηση τι θα παρμβουν οι στρατηγικο μας εταροι.

 
   
 
 
 
     
      :