ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Απάντηση Κυπριακής Δημοκρατίας προς Τουρκία για συνέχιση πολιτικής περί εκλιπόντος κράτους ... 11-12-2015
 
διαβάστε περισσότερα
 
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΑΒΙΟΛΕΣ
Ημερομηνία: 04-04-2018

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΑΒΙΟΛΕΣ

 

Θυμάμαι πάντα αυτά τα φαγητά γιατί απετέλεσαν το μενού στο πρώτο δείπνο Κληρίδη-Ντενκτάς πριν  μισό και πλέον αιώνα, όταν άρχισαν οι «ενδοκυπριακές συνομιλίες» για την επίλυση του προβλήματος. Την είδηση μετέδιδε συνεχώς το ΡΙΚ.  Λοιπόν, κι ενώ ήδη από μέρες άρχισαν οι μάγειροι να ψήνουν τα σουβλάκια και τις ραβιόλες, η Τουρκία με τον τουρκικό στόλο σε επιθετική διάταξη,  εφαρμόζοντας την πολιτική των κανονιοφόρων, κρατά την Κύπρο αποκλεισμένη από θαλάσσης. Ωστόσο,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατία, ακολουθώντας την γνωστή αποτυχημένη πολιτική του, είναι έτοιμος να ακολουθήσει την διπλωματία των δείπνων. Την ίδια  ώρα σπεύδει στην ΕΕ για να καταγγείλει στην Τουρκία. Μα ποιος να πάρει στα σοβαρά είτε τις καταγγελίες του Προέδρου, είτε τις καταγγελίες των Ευρωβουλευτών; Η λογική απάντηση των Ευρωπαίων είναι, μα αφού τρώτε και πίνετε μαζί, όπως παλιά, στο μήνα του μέλιτος, όταν όλα ήσαν μέλι- γάλα και το Κυπριακό περίπου λυμένο, τώρα τί θέλετε;  Να χαλάσουμε το καλό κλίμα;

Γι αυτό, για  να μην χαλάσουμε το καλό κλίμα, καλό είναι ο Πρόεδρος που υφίσταται τις αφόρητες πιέσεις του ΑΚΕΛ και του βαθέως ανανικού κράτους, να αποφασίσει να υπογράψει την αποδοχή των τουρκικών όρων. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από τις συμπεριφορές  και δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά και   της  Αμερικανίδας Πρέσβειρας  Ντόχερτι που εκφράζει την θέση του μεγάλου αφεντικού: Σε 6 μήνες να τελειώνετε. Αναφέρομαι στις δηλώσεις της, όχι όπως εξωραΐστηκαν, αλλά όπως ακριβώς έγιναν.  

Αναμένουμε λοιπόν το δείπνο που θα μας οδηγήσει στην συνέχιση του Κρανς Μοντανά, όπου στην καλύτερη περίπτωση,  ο μεν Πρόεδρος δεν θα υπέγραφε διότι στο δημοψήφισμα ο Κυπριακός Ελληνισμός θα απέρριπτε την λύση, η δε Τουρκία δεν είχε πρόθεση για λύση, αλλά για ναυάγιο, χωρίς κόστος προκειμένου να προχωρήσει στην κρίση εντός της ΑΟΖ, να επιβάλει την αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου, το γκριζάρισμα των θαλασσών μας και την προβολή νέων αξιώσεων για την επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτών των αξιώσεων που πρόβαλε η Ντόχερτι στις δηλώσεις της. Αλλά και για να νομιμοποιήσει τον νέο εποικισμό και να θέσει ως νέα προϋπόθεση, να της δοθεί το φυσικό αέριο. Διότι, κατά την Τουρκία μόνο το ένα τρίτο της Κυπριακής ΑΟΖ μάς ανήκει και κατά την Ντόχερτι το μοίρασμα πρέπει να γίνει ακριβοδίκαια. Δηλαδή  μισό-μισό;

Οι «δύο ηγέτες» λοιπόν, θα φάνε σουβλάκια και ραβιόλες και τα κυπριακά αυτά εδέσματα θα αποφέρουν στην Τουρκία νέα κεκτημένα. Ή θα μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα και σε γενικότερη κρίση.

Όλοι θέλουμε λύση,  πλην της Τουρκίας, και του  Ακιντζί,  που θέλουν την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλουν ολόκληρη την Κύπρο, θέλουν τις θάλασσες της και όλο τον πλούτο που ενδεχομένως κρύβουν.

 Εάν ο Πρόεδρος παρασυρθεί από το ΑΚΕΛ και το βαθύ ανανικό κράτος σε πολιτική συνέχισης των παραισθήσεων- και όχι των ψευδαισθήσεων πια, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

Η ευθύνη θα βαραίνει εξ αδιαιρέτου Κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και βαθύ ανανικό κράτος. Το πρόβλημα δεν είναι εάν θα αρχίσει ξανά  ο διάλογος ή εάν θα γίνει ένα κοινωνικό δείπνο με σουβλάκια και ραβιόλες, πολιτικού χαρακτήρα, αλλά εάν και πώς θα αντιμετωπιστεί  η τουρκική επιθετικότητα. Πάντως με τον εξευμενισμό και τον εκμαυλισμό το θηρίο δεν εξημερώθηκε. Αντιθέτως, εξαγριώθηκε. Βεβαίως η Αμερικανίδα Πρέσβειρα δεν αναμένει οιαδήποτε προβλήματα από την Τουρκία γιατί απλούστατα η Exxon Mobil δεν στέλνει γεωτρύπανο όπως διατυμπάνιζε η Κυβέρνηση και ο φιλοκυβερνητικός τύπος αλλά ένα πλοίο έρευνας που είναι πολύ διαφορετικό από το γεωτρύπανο και που θα κάνει  αρχαιολογικές έρευνες. Τα έσοδα θα εισρεύσουν όταν λυθεί το Κυπριακό. Δηλαδή όταν υποκύψουμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας. Για να διασφαλισθεί πολιτική σταθερότητα , οικονομική ανάπτυξη και περιφερειακή ασφάλεια, την οποία βεβαίως θα επιβλέπει η Τουρκία, ενώ εμείς θα κοιτάμε σαν χάνοι τον ουρανό για να πέσει το μάννα. Πρόκειται είπε για παρανόηση αφού το πλοίο θα κάνει αρχαιολογικές έρευνες για την χαμένη Ατλαντίδα, και η Exxon Mobil, ύστερα από πολλούς μήνες θα επιχειρήσει γεώτρηση, άρα έχουμε χρόνο να λύσουμε το Κυπριακό. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια της Κυπριακής κυβέρνησης τόνισε. Γι αυτό πρέπει να αρχίσει με σουβλάκια και ραβιόλες.

Οι ψευδαισθήσεις έχουν γίνει παραισθήσεις.   

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: