ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Ελένη Θεοχάρους Αρχόντισσα των Εκκλησιών και Οφφικιάλιος του Αγίου Μάρκου... 26-11-2013
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Απαράδεκτοι οι ξένοι που χαϊδεύουν την Τουρκία, αλλά και όσοι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί τους ακολουθούν!
Ημερομηνία: 14-03-2018

                   ECR logo_EN                                                                                

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

 

Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2018 

 

 

 

Θεοχάρους: Απαράδεκτοι οι ξένοι που χαϊδεύουν την Τουρκία,

αλλά και όσοι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί τους ακολουθούν!

 

«Οι ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ φροντίζουν να μας τονίζουν συνεχώς και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι δύο αυτοί Οργανισμοί ακολουθούν τους κανόνες των συμφερόντων και της  ισχύος. Η Μογκερίνι, ο  Μοσκοβισί, ο Στόλτενμπεργκ δηλώνουν ότι η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, πανίσχυρη οικονομικά και στρατιωτικά,  και την έχουν ανάγκη. Γι΄ αυτό και «κάνουν τα στραβά μάτια» όταν χρειάζεται». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Επιβεβαιώνεται η ρεαλιστική σχολή σκέψης που διδάσκει ότι το δίκαιο δεν αρκεί από μόνο του για να εφαρμοστεί, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από σύγκλιση συμφερόντων, ισχύ και συμμαχίες, τις οποίες εμείς δεν φροντίσαμε να οικοδομήσουμε. Χρειάζονται ένοπλες δυνάμεις προς αποτροπήν και για την σύζευξη των συμφερόντων μας με εκείνα της ΕΕ και των εν δυνάμει συμμάχων μας Αιγύπτου και Ισραήλ». Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τονίζει:

«Ας παύσουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος, ο κόσμος των συμφερόντων. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από τρίτους, όταν εμείς οι ίδιοι, εκουσίως και εσφαλμένως, απαλλάσσουμε την Τουρκία των ευθυνών της, δεν απαιτούμε την επιβολή κυρώσεων σε αυτήν, δεν τολμούμε να ζητήσουμε ούτε καν την αναβολή μιας διάσκεψης που την αφορά, και ουδέν πράττουμε για την αλλαγή των ισοζυγίων δυνάμεων, ώστε να καταστούμε χρήσιμοι στην ΕΕ ακόμη και στο ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, το βαθύ ανανικό κράτος σπρώχνει τον Πρόεδρο σε κοινωνικά δήθεν δείπνα, πολιτικού χαρακτήρα, που θα συγκαλύψουν την τουρκική επιθετικότητα και την κατοχή με την εκ νέου καλλιέργεια καλού κλίματος, δηλαδή ό,τι ακριβώς βολεύει  την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ». Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης επισημαίνει τα εξής: «Καμιά δικαιολογία δεν έχουν οι ξένοι, επί θεμάτων αρχών, να χαϊδεύουν την ¶γκυρα, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: Χρησιμοποιούν τα δικά μας  λάθη σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφού κάποιοι παραμένουν κολλημένοι σε παρωχημένες εποχές και, για δικούς τους λόγους, επιμένουν στην επιβολή του σχεδίου Ανάν ή μιας χειρότερης παραλλαγής. Αυτοί οι κάποιοι δίνουν άλλοθι σε τρίτους καλοθελητές και γνωρίζουν καλά πώς λειτουργούν οι κανόνες των διεθνών σχέσεων, στην ΕΕ στο ΝΑΤΟ και αλλού. Οι ξένοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους αλλά οι «ημέτεροι» φέρουν την ευθύνη».

Τρανή απόδειξη είναι η έγκριση της Κομισιόν για 2ο πακέτο στήριξης στην Τουρκία, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για την διαχείριση του προσφυγικού, ενόψει και της συνόδου ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα, όπου, από τη μια πλευρά η ¶γκυρα απαλλάσσεται οιασδήποτε ευθύνης για τις προκλητικές ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη, εμείς θερίζουμε όσα σπείραμε τόσα χρόνια ως χώρα στην Ε.Ε. Πώς να αναλάβει τις ευθύνες της η Ε.Ε, όταν ποτέ δεν ένιωσε την παραμικρή πίεση από την Ελλάδα και την Κύπρο;

Δυστυχώς, η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο δεν αξιοποίησε τα νομικά ερείσματα που έχει ως κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά ακόμη και σήμερα, που η Κύπρος τελεί υπό τον κλοιό του τουρκικού ναυτικού, απλώς αναμένει τον Μουσταφά Ακιντζί να πάρει το «πράσινο φως» από την ¶γκυρα για κοινωνική συνάντηση.

«Η θέση μας», υπογράμμισε η Δρ. Θεοχάρους, «είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα το ενεργειακό πρόγραμμα, επί τη βάσει σχεδιασμού, ο οποίος δεν θα καθιστά την ΚΔ ενεργειακό όμηρο της Τουρκίας».

 

 

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: