... 13-06-2013
 
 

: 31-12-2017

 

Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΝΗΣΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Της Ελνης Θεοχρους

 

Οι προκλσεις –κνδυνοι  που θα αντιμετωπσει η ανθρωπτητα το 2018 εναι απτοκοι των αφσικων συγκυριν-συνευρσεων του 2017.  Οι κνδυνοι ενς πυρηνικο ολοκαυτματος  που δεν θα αφσει οτε μα τετραγωνικ ντσα της γης ανεπηραστη, μιας γενικς ανφλεξης στην Μση Ανατολ με εμπλοκ Τουρκας, Ισραλ και Ιρν, η για λλη μια φορ  εκθεμελωση της δσμοιρης Γζας και νας πλεμος στην Ανατολικ Ευρπη με επκεντρο την Ουκρανα εναι πρα πολ πιθανο. Βεβαως στον ομφαλ της γης, το 2018 σηματοδοτεται απ τις προεδρικς εκλογς στην μη εκλιποσα ειστι Κυπριακ Δημοκρατα. Ο απερχμενος Πρεδρος παρ λο που κατρρευσε παταγωδς η πολιτικ του στο Κυπριακ, η γνωστ πολιτικ της επλυσης του Κυπριακο μσω του  «καλο κλματος», των συμβιβασμν και της ανενχλητης μλλον υποστηρικτικς απ την ΚΔ πορεας της Τουρκας σε λα τα διεθν της βματα,   επιμνει. Επιμνει σθεναρ  αφ’ ενς  να δεσμεσει και τον επμενο Πρεδρο στην αδιξοδη και καταστροφικ πολιτικ των νευ αντιστσεων συνομιλιν με την Τουρκα και σε συνργεια με τον Τσπρα ετοιμζουν την συνχιση της πενταμερος. Δεν βλπω καννα λγο να μην θλει η Τουρκα να συνεχιστε η πενταμερς δεδομνου τι δη χει καταγρψει στα κεκτημνα τις απαρδεκτες θσεις Αναστασιδη πως συγκεκριμενοποιονται στο γγραφο που κατθεσε στο Γκραν Μοντνα. Κατ την δικ μου εκτμηση οι συνομιλες δεν διεκπησαν στον Γκραν Μοντνα, απλς ανεστλησαν εν αναμον της –σγουρης και με ισχυρ πλειοψηφα, για τον διο και το βαθ ανανικ κρτος που τον στηρζει σθεναρ,- επανεκλογς Αναστασιδη, που με νωπ λακ εντολ,  θα προχωρσει σε ενδιμεση «στρατηγικ» συμφωνα,  πως αποκαλπτεται και στα πρακτικ των συζητσεων του, με τον ιντε.

Η δικ μου εκτμηση εναι τι δεν θα επανεκλεγε λγω της γνωστς ασυνπειας του και της προσπθειας παραπλνησης του λαο με ψευδολογες πατριωτικς που δεν περννε πια. Η ρητορικ της θυσας και της φουστανλας χει εκλεψει.

Η σμπτυξη των πατριωτικν δυνμεων σε ενιαο μτωπο για πρτη φορ στα χρονικ της Δημοκρατας θα φρει την λυτρωτικ ΑΛΛΑΓΗ. Βεβαως δεν συμππτουν οι απψεις λων μας σε λα τα ζητματα, ωστσο εναι ξεκθαρο τι στο Κυπριακ δεν θα δεχθομε τποτε λιγτερο απ την εφαρμογ λων των ανθρωπνων, πολιτικν και περιουσιακν δικαιωμτων λων των Κυπρων πολιτν σε λη την επικρτεια του νησιο!

Κριο χαρακτηριστικ της πολιτικς μας ζως την χρονι που εκπνει , η συνεχς αποκλυψη σκανδλων και διαφθορς σε λα τα εππεδα του δημσιου βου, η ατιμωρησα των ενχων του οικονομικο εγκλματος σε βρος της οικονομας, η συγκλυψη σκανδλων, ο πολιτικς κανιβαλισμς  βρος προσπων και θεσμν απ  κντρα του πολιτικο και κοινωνικο γγνεσθαι, μη εξαιρουμνων και επωνμων,  ψευδεπωνμων και ανωνμων «δημοσιογρφων».   Ο πολιτικς πολιτισμς που για μερικος πολιτικντηδες -που λγω ανανικο παρελθντος- παραμνουν στο απυρβλητο,  δεν θγεται. Γιατ δεν αφορον τους διους οι βανδαλισμο της αξιοπρπειας και της εντιμτητας ημν, που βρισκμαστε καθημεριν στο στχαστρο.

σον αφορ την οικονομα, η μικρ ανκαμψη που παρατηρεται και διατυμπανζεται εκτιμ τι εναι πρα για πρα πλασματικ και αφορ την κορυφ της οικονομικς πυραμδας και χι τις τερστιες μζες των δεινοπαθοντων πολιτν. 

Το φρνημα του λαο παραμνει στο ναδρ, οι υπηρεσες υγεας καταρρουν, η παιδεα μας κατατσσεται εσχτη στην ΕΕ, τα παιδι μας παραμνουν αμρφωτα. Το κρτος δικαου και προνοας παραπμπεται στην σφαρα της μεταφυσικς.

τεχνματα βεβαως υπρχουν αλλ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ: Μσα σε μια εβδομδα εξαγγλθηκε  η κατασκευς αγωγο φυσικο αερου προς την Αγυπτο, η κατασκευ του EASTMED  και το τερματικ υγροποησης στο Βασιλικ.

  Στην διεθν σκην , η παρουσα του Τραμπ συνιστ κατ την εκτμηση μου βρι κατ της ανθρωπτητας και οι πρξεις του μαζικ κατρρευση της παγκσμιας ελπδας.

Τα μεταναστευτικ ρεματα σηματοδοτον την ανεπαρκ και αποτυχημνη πολιτικ των ισχυρν για την  ανπτυξη της περιφερειακς οικονομας και της ειρνης, εν  η κλιματικ αλλαγ συσσωρεει να δειν στην ανθρωπτητα με την ρνηση των ΗΠΑ να στηρξουν την παγκσμια προσπθεια. Η Ρωσα αγωνζεται να ανακτσει το κρος της και πιστεω θα τα καταφρει. Τουλχιστον στο Ευρωπακ Κοινοβολιο πληθανουν οι φωνς των εκπροσπων των Ευρωπακν λαν που κατανοον την θλια προσπθεια μερικν ευρωπακν κυβερνσεων να εξοστρακσουν την Ρωσα απ την διεθν σκην. 

 
   
 
 
 
     
      :