ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Ελένη Θεοχάρους σε Συνέδριο που συνδιοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη με το Kadir Has University, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος... 11-05-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΝΗΣΟΣ
Ημερομηνία: 31-12-2017

 

Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΝΗΣΟΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Της Ελένης Θεοχάρους

 

Οι προκλήσεις –κίνδυνοι  που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα το 2018 είναι απότοκοι των αφύσικων συγκυριών-συνευρέσεων του 2017.  Οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος  που δεν θα αφήσει ούτε μία τετραγωνική ίντσα της γης ανεπηρέαστη, μιας γενικής ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή με εμπλοκή Τουρκίας, Ισραήλ και Ιράν, η για άλλη μια φορά  εκθεμελίωση της δύσμοιρης Γάζας και ένας πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο την Ουκρανία είναι πάρα πολύ πιθανοί. Βεβαίως στον ομφαλό της γης, το 2018 σηματοδοτείται από τις προεδρικές εκλογές στην μη εκλιπούσα εισέτι Κυπριακή Δημοκρατία. Ο απερχόμενος Πρόεδρος παρ όλο που κατέρρευσε παταγωδώς η πολιτική του στο Κυπριακό, η γνωστή πολιτική της επίλυσης του Κυπριακού μέσω του  «καλού κλίματος», των συμβιβασμών και της ανενόχλητης ή μάλλον υποστηρικτικής από την ΚΔ πορείας της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή της βήματα,   επιμένει. Επιμένει σθεναρά  αφ’ ενός  να δεσμεύσει και τον επόμενο Πρόεδρο στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική των άνευ αντιστάσεων συνομιλιών με την Τουρκία και σε συνέργεια με τον Τσίπρα ετοιμάζουν την συνέχιση της πενταμερούς. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην θέλει η Τουρκία να συνεχιστεί η πενταμερής δεδομένου ότι ήδη έχει καταγράψει στα κεκτημένα τις απαράδεκτες θέσεις Αναστασιάδη όπως συγκεκριμενοποιούνται στο έγγραφο που κατέθεσε στο Γκραν Μοντάνα. Κατά την δική μου εκτίμηση οι συνομιλίες δεν διεκόπησαν στον Γκραν Μοντάνα, απλώς ανεστάλησαν εν αναμονή της –σίγουρης και με ισχυρή πλειοψηφία, για τον ίδιο και το βαθύ ανανικό κράτος που τον στηρίζει σθεναρά,- επανεκλογής Αναστασιάδη, όπου με νωπή λαϊκή εντολή,  θα προχωρήσει σε ενδιάμεση «στρατηγική» συμφωνία,  όπως αποκαλύπτεται και στα πρακτικά των συζητήσεων του, με τον Έιντε.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν θα επανεκλεγεί λόγω της γνωστής ασυνέπειας του και της προσπάθειας παραπλάνησης του λαού με ψευδολογίες πατριωτικές που δεν περνάνε πια. Η ρητορική της θυσίας και της φουστανέλας έχει εκλείψει.

Η σύμπτυξη των πατριωτικών δυνάμεων σε ενιαίο μέτωπο για πρώτη φορά στα χρονικά της Δημοκρατίας θα φέρει την λυτρωτική ΑΛΛΑΓΗ. Βεβαίως δεν συμπίπτουν οι απόψεις όλων μας σε όλα τα ζητήματα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι στο Κυπριακό δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από την εφαρμογή όλων των ανθρωπίνων, πολιτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων πολιτών σε όλη την επικράτεια του νησιού!

Κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής μας ζωής την χρονιά που εκπνέει , η συνεχής αποκάλυψη σκανδάλων και διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου, η ατιμωρησία των ενόχων του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος της οικονομίας, η συγκάλυψη σκανδάλων, ο πολιτικός κανιβαλισμός  βάρος προσώπων και θεσμών από  κέντρα του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι, μη εξαιρουμένων και επωνύμων,  ψευδεπωνύμων και ανωνύμων «δημοσιογράφων».   Ο πολιτικός πολιτισμός που για μερικούς πολιτικάντηδες -που λόγω ανανικού παρελθόντος- παραμένουν στο απυρόβλητο,  δεν θίγεται. Γιατί δεν αφορούν τους ίδιους οι βανδαλισμοί της αξιοπρέπειας και της εντιμότητας ημών, που βρισκόμαστε καθημερινά στο στόχαστρο.

Όσον αφορά την οικονομία, η μικρή ανάκαμψη που παρατηρείται και διατυμπανίζεται εκτιμώ ότι είναι πέρα για πέρα πλασματική και αφορά την κορυφή της οικονομικής πυραμίδας και όχι τις τεράστιες μάζες των δεινοπαθούντων πολιτών. 

Το φρόνημα του λαού παραμένει στο ναδίρ, οι υπηρεσίες υγείας καταρρέουν, η παιδεία μας κατατάσσεται εσχάτη στην ΕΕ, τα παιδιά μας παραμένουν αμόρφωτα. Το κράτος δικαίου και προνοίας παραπέμπεται στην σφαίρα της μεταφυσικής.

τεχνήματα βεβαίως υπάρχουν αλλά ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ: Μέσα σε μια εβδομάδα εξαγγέλθηκε  η κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο, η κατασκευή του EASTMED  και το τερματικό υγροποίησης στο Βασιλικό.

  Στην διεθνή σκηνή , η παρουσία του Τραμπ συνιστά κατά την εκτίμηση μου ύβρι κατά της ανθρωπότητας και οι πράξεις του μαζική κατάρρευση της παγκόσμιας ελπίδας.

Τα μεταναστευτικά ρεύματα σηματοδοτούν την ανεπαρκή και αποτυχημένη πολιτική των ισχυρών για την  ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και της ειρήνης, ενώ  η κλιματική αλλαγή συσσωρεύει νέα δεινά στην ανθρωπότητα με την άρνηση των ΗΠΑ να στηρίξουν την παγκόσμια προσπάθεια. Η Ρωσία αγωνίζεται να ανακτήσει το κύρος της και πιστεύω θα τα καταφέρει. Τουλάχιστον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πληθαίνουν οι φωνές των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών λαών που κατανοούν την άθλια προσπάθεια μερικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να εξοστρακίσουν την Ρωσία από την διεθνή σκηνή. 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: