ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Θεοχάρους ζητά αποζημιώσεις για τις ζημιές της Κύπρου από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ... 10-09-2014
 
διαβάστε περισσότερα
 
Συνάντηση με Δημοσιογράφους
Ημερομηνία: 16-11-2017

Την αναπτυξιακή πολιτική της ΕΕ και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσίασε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους (ΕΣΜ) σε δημοσιογράφους στις 27 Οκτωβρίου 2017 στη Λευκωσία.

Στην αρχική τοποθέτησης της, η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι ένας από τους ισχυρότερους δωρητές στον κόσμο και μέσω της αναπτυξιακής βοήθειας μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές και τις αξίες στις οποίες εδράζεται. Η αναπτυξιακή βοήθεια της ΕΕ φτάνει σε 160 χώρες ανά το κόσμο με πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη της φτώχειας αλλά και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την ενίσχυση της δημοκρατίας, και την προαγωγή της ισότητας των φύλων καθώς και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων.

Η κα Θεοχάρους επισήμανε ότι για να είναι πιο αποτελεσματική η αναπτυξιακή βοήθεια είναι σημαντικό να δίνεται στοχευμένα, καλώντας την ΕΕ να χαράξει μια πολύ πιο αποδοτική και αποτελεσματική πολιτική και στρατηγική σε θέματα αναπτυξιακής βοήθειας προς κράτη της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού.

Στην συνέχεια, η κα Θεοχάρους τόνισε την ανάγκη ύπαρξης υποδομών όπως νοσοκομεία και της πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, αλλά και τη σημασία της παιδείας και της  εκπαίδευσης των πληθυσμών στις χώρες αυτές. Σημαντική είναι και η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της τροφοδοσίας σε ηλεκτρικό ρεύμα και η ανάπτυξη στρατηγικών για την καταπολέμηση της ξηρασίας  στην Αφρικανική ήπειρο.

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης του ΕΚ στην Κύπρο, καλωσορίζοντας την Ευρωβουλευτή κα Θεοχάρους αναφέρθηκε στα ευρήματα του τελευταίου Parlameter υπογραμμίζοντας ότι, δυστυχώς για την Κύπρο, παρατηρείται μια επιφύλαξη ως προς τη συμμετοχή μας στην Ένωση αφού στο ερώτημα στο πως κρίνουν την συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ μόνο το 35% των Κυπρίων πολιτών απάντησαν πως την κρίνουν ως ‘κάτι καλό’ (αύξηση κατά 1% σε σχέση με το περσινό Ευρωβαρόμετρο) Το 45% απάντησε πως δεν την κρίνει ‘ούτε ως κάτι καλό, ούτε ως κάτι κακό’. ενώ 19% των Κυπρίων θεωρούν τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ένωση ως ‘κάτι κακό’!

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ενημερωτική συνάντηση αποτελεί την τέταρτη μιας σειράς συναντήσεων που το Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Κύπρο θα διοργανώσει κατά το τρέχον έτος με τη συμμετοχή όλων των Κυπρίων Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.  

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισότερα εδώ

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: