: ... 07-11-2014
 
 
HOSPICE ,
: 08-05-2017

ΣΤΟ HOSPICE ΚΔ,   ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Της Ελνης Θεοχρους

Οι συνομιλες ψυχορραγον. Ο συνομιλητς Μαυρογιννης προσπαθε απεγνωσμνα να πει κποιες αλθειες αλλ η Κυβρνηση τις θρυμματζει.  Και εν την περασμνη βδομδα πραγματοποιθηκε σσκεψη του Εθνικο Συμβουλου ο Πρεδρος δεν ανφερε τι ετοιμζεται  να Γενεη τον Ιονιο. Θα ταν τραγικ να μην το γνριζε  ο Πρεδρος και να φηνε τον ιντε να μηχανορραφε και να ενημερνει εν αγνοα του, τους δημοσιογρφους. Εναι πρδηλο τι με τις μεθοδεσεις αυτς οι κυβερνντες επιδικουν αφ’ ενς  να δικαιολογσουν την  πολιτικ της Τουρκας και να συντηρσουν την διαδικασα των συνομιλιν που χει δη αποτχει, μχρι τις εκλογς.  Και αφ’ ετρου να συνεχσουν τους παληκαρισμος για γεωτρσεις στην ΑΟΖ και «κλιμακομενη αντδραση». Αρνονται να πουν την αλθεια. Θτουν πνω απ λα την εξουσα αντ την Κπρο και στλνουν επιστολς διαμαρτυρας στον Guterres, εν με ταυτχρονα οπτασιζονται βελτωση της στσης του Ερντογν.

Τελικ, μαθανουμε απ τα ΜΜΕ το τι τεκτανεται στο Κυπριακ και τις «ανακουφιστικς διεξδους» μιας νας Γενεης που δρομολογεται. Την οποα στνουν για να κρατσουν με τεχνητ μσα ζωνταν, μια νεκρ στην ουσα διαδικασα, τουλχιστον μχρι τις εκλογς. Για να μπορον να χρησιμοποιον το Κυπριακ στον προεκλογικ αγνα των προεδρικν. Δεν μπορον να βγουν οι ηγεσες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και ο Πρεδρος και να παραδεχθον τι απτυχαν παταγωδς. Αλλ θα εναι εγκληματικ σε βρος του λαο και της Ιστορας να «κωδικοποισουν» λα σα χουν συμφωνηθε με τον Ακιντζ, φορτνοντας στον επμενο Πρεδρο το βρος απαρδεκτων υποχωρσεων, οι οποες εναι βεβαως για τους Τορκους κεκτημνο. Και ασφαλς  αποκρβουν περτεχνα την αλθεια απ τον λα.  

Αλλ ο κσμος κατανοε  τι γνεται. Απ τη μια εναι τοιμος ο Πρεδρος να πει σε μια να Γενεη που θα τχει της διας «εντατικς μεταχερισης» πισεων και ευτελισμν, απ την λλη δεν θα παραδοθε, λει. Δεν θα υποκψει. Θα  αντισταθε, θα γνουν οι ρευνες στην Κυπριακ ΑΟΖ απ την ΕΝΙ και την TOTAL.  ρα ο Πρεδρος αντιστκεται! Ωραος σαν λληνας, τι λγει το τηρε.

Το δολεμα θα συνεχιστε ως το τλος. Θα μας λνε συνεχς τι βρισκμαστε να βμα απ την λση, ο Ερντογν, συγκατνευσε και η κατσταση εξομαλνεται και με την μαγκι μας προχωρμε στις γεωτρσεις.

Ας σοβαρευτομε επιτλους. Οι ηγεσες του ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ συγκυβρνησαν επ μακρν.  Ευθνονται και για τα αδιξοδα στην οικονομα και  για το κορεμα και για τι συμβανει σμερα στο Κυπριακ, με την εκπληκτικ τοποθτηση Κασουλδη τι «το πγωμα των τουρκικν ενταξιακν διαδικασιν εξουδετερνει τις δυναττητες μας να πιζουμε την Τουρκα». Λες και την πισαμε καμι φορ μχρι τρα , ταν εκλιπαροσε την ΕΕ.   ταν πριν απ δυο χρνια γινταν η συζτηση για τη Διευρυμνη Τελωνειακ νωση της Τουρκας με την ΕΕ, και καταψφιζα στο Ευρωπακ Κοινοβολιο, ο διος πανηγριζε για την κθεση αξιολγησης για την Τουρκα. ταν κατορθναμε να καταγρφεται απειλ κυρσεων κατ της Τουρκας στο μπουγιουρντ για την ΑΟΖ, να μακρ χρι απ την Λευκωσα την αφαιροσε. ταν αφαιροσαμε την ιερ ΔΔΟ απ την κθεση προδου, νοιγαν σαμπνιες γιατ την ξανβαλαν.

Επ της ουσας  εμες  υποβλλουμε τι ακμη και ταν η ενταξιακ διαδικασα ταν σε πλρη εξλιξη, η ΚΔ ποτ δεν ενχλησε την γκυρα για να μην χαλσει το καλ κλμα των συνομιλιν, εν τρα αντ να ξεκαθαρσει πς εν η γκυρα δεν αναγνωρσει την Κυπριακ Δημοκρατα και δεν εφαρμοσθε το πρσθετο πρωτκολλο, δεν θα εγκριθε η Διευρυμνη Τελωνειακ νωση, μας λνε τι χσαμε το πλεονκτημα. Που ταν το εχαμε δεν το χρησιμοποισαμε ποτ.

Ο ΥΠΕΞ προδεζει την κοιν γνμη τι ουδν θα πρξει με τη διευρυμνη τελωνειακ νωση, πως λλωστε  ουδν πραξε  με τα τουρκικ ενταξιακ κεφλαια. Διτι η διαπραγματευτικ σοφα επιβλλει πως  η ΚΔ σωπσει και πλι και σιωπηλ να προβε σε νες υποχωρσεις προβλλοντας το επιχερημα τι χσαμε τα ερεσματ μας στην ΕΕ. 

Αποκωδικοποιομε απ τρα το παιχνδι που στνεται προεκλογικ σε βρος της Κπρου. Και εναι τραγικ τι την αποτυχα του εξευμενισμο, τσο η Κυβρνηση σο και το δδυμο των ηγεσιν ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, προσπαθον να καλψουν κτω απ μικροκομματικς λογικς, επειδ δεν χουν εναλλακτικ σχδιο. Αυτς εναι ο σεβασμς προς τον πολτη και την λακ κυριαρχα, προς την δια την πατρδα; Βεβαως χι. Γι αυτ και εμες λμε ναι στην αλθεια, την αλθεια που καει. Για να ανακτσει και η πολιτικ ζω του τπου, αλλ και η δια η Κπρος ως κρτος την αξιοπιστα της. Για να επλθει η πραγματικ αλλαγ.     

 
   
 
 
 
     
      :