ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Απάντηση στη μηδενιστική πολιτική του ΑΚΕΛ ... 22-11-2013
 
διαβάστε περισσότερα
 
ΕΑΛΩ Η ΒΟΥΛΗ, ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ
Ημερομηνία: 27-03-2017

ΕΑΛΩ Η ΒΟΥΛΗ, ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ

Της Ελένης Θεοχάρους

Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε, είναι τραγικό, εσχάτη προσβολή και καταρράκωση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Βουλή των Αντιπροσώπων εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του Ακιντζί αποδεχόμενη ότι η ΚΔ εξέλειπεν, ενώ την ίδια ώρα ο Έιντε ψάχνει να βρει φόρμουλα στις Βρυξέλλες για να επιβάλει την παραχώρηση των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών στους τούρκους πολίτες, στα πλαίσια της λύσης που δρομολογείται. Ταυτόχρονα, τουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά διεξάγονται κοντά στην Κύπρο, επεκτείνονται ως το Καστελόριζο και το Αιγαίο και αποκαλύπτουν ότι η ¶γκυρα εφαρμόζει σθεναρά και σταθερά την αναθεωρητική της πολιτική.
Το Κυπριακό θα κλείσει όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι και θα ακολουθήσει το Αιγαίο και η Θράκη. Οι εκβιασμοί και οι απειλές θα ενταθούν μετά τις 16 Απριλίου. Ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την συνέντευξη του στην εφημερίδα Washington Times, αναλύει τις προθέσεις του και καθορίζει τον οδικό χάρτη για τον οποίο άρχισε την ατέρμονη ομφαλοσκόπησή της η Ελληνοκυπριακή πλευρά: Δημοψήφισμα στην Τουρκία, δείπνο μεταμεσονύχτιο, συμφωνία τον Ιούνιο, δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο. Και λύση με παραχώρηση των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, με έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι συγκυβερνώντες έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή, θα το κάνουν για την πολυπόθητη λύση!
Αλλά ο λαός δεν θα υποκύψει. Δεν θα δεχθούμε λύση που δεν είναι πατριωτική, δεν θα υποκύψουμε σε κανένα εκβιασμό. Ας εξευτελίζονται και ας εκλιπαρούν τον Ερντογάν οι συγκυβερνώντες ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για επανέναρξη των συνομιλιών. Που θα επαναρχίσουν χωρίς καμιά αμφιβολία , άλλωστε οι συγκυβερνώντες απέδειξαν πολλάκις στους τούρκους ότι οι αντιστάσεις τους, είναι σκληρές σαν αλοιφή. Και θα συνεχίζονται υπό καθεστώς πολεμικού εκβιασμού. Το δήλωσε και ο Πρόεδρος αναφερθείς σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο εγγύς μέλλον.
Ας αφήσουν λοιπόν τον Έιντε να ραδιουργεί, θα βρει αυτός την φόρμουλα που γυρεύουν. Αυτοί ας απολαμβάνουν υπό μανδραγόρα το κοινό τους όραμα με τον Ακιντζί, η τύχη τους δουλεύει.
Υπενθυμίζω πως όταν επέστρεψε από την ¶γκυρα ο ¶ντρος Κυπριανού θριαμβολογώντας ότι ο Ερντογάν «θέλει λύση», εμείς λέγαμε ότι δεν κατάλαβε τι λύση θέλει ο Ερντογάν. Τώρα είμαστε σίγουροι πια, ότι ξέρουν και κατανοούν πολύ καλά και ο Πρόεδρος και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ ότι όταν οι Τούρκοι αναφέρονται σε λύση εννοούν την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υποταγή του λαού στα κελεύσματα τους, και τον έλεγχο των υδρογονανθράκων της Κυπριακής ΑΟΖ. Κατανοούν ότι στόχος της ¶γκυρας είναι ο αφελληνισμός του νησιού και ο εκτουρκισμός του. Και συναινούν. Ξέρουν ότι οι Τούρκοι αν δεν διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα υπογράψουν λύση. Γνωρίζουν ότι η παραμονή του στρατού κατοχής, η διατήρηση των εγγυήσεων, η αριθμητική ισότητα στην διακυβέρνηση, η εκ περιτροπής προεδρία και η μη επιστροφή των προσφύγων, είναι για τους τούρκους δεδομένα, κεκτημένα. Και πάλιν συναινούν. Τώρα οι συγκυβερνώντες αναμένουν τον Έιντε να βρει φόρμουλα για την παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες. Έτσι θα καταστεί ο εποικισμός νόμιμος και η Κύπρος τουρκική οικονομική αποικία. Τουρκικό βιλαέτι. Και δέχονται.
Όσον αφορά το θερμό επεισόδιο που αναμένει ο Πρόεδρος, επισημαίνουμε ότι οφείλει να ενημερώσει πάραυτα το Εθνικό Συμβούλιο.
Εντούτοις, προσωπικά φοβάμαι πως εκείνο που θα συμβεί είναι να χρησιμοποιηθεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ξαφνικά από τον Πρόεδρος και τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ για να μας εκβιάσουν πως για το αποφύγουμε και για να μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε το φυσικό αέριο, θα πρέπει να προβούμε σε νέες υποχωρήσεις και να υποκύψουμε στην Τουρκία.
Ο πατριωτικός Κυπριακός Λαός δεν θα ενδώσει σε αυτούς τους εκβιασμούς. Για την καταισχύνη που βιώνουμε, θεωρούμε υπεύθυνη την εξευμενιστική και ηττοπαθή πολιτική του Προέδρου και των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Που απέτυχε παταγωδώς. Το «κοινό όραμα» των «δύο ηγετών» εξελίσσεται σε εφιάλτη και όσο και να σπεύδουν να συμβαδίζουν με τους συν-οραματιστές τους στον οδικό χάρτη που καθόρισε ο Τσαβούσογλου, δεν θα τους επιτρέψουμε να παραδώσουν την Κύπρο.

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: