: ... 14-01-2016
 
 

: 02-03-2017

ΑΦΕΡΙΜ ΚΟΠΕΛΙΑ

Αλθεια πιστεει κανες στα σοβαρ τι ο Ακιντζ φυγε απ τις συνομιλες γιατ η Βουλ ενκρινε  τροπολογα  που θα επιτρπει στους δασκλους να εξιστορον στα παιδι το Ενωτικ Δημοψφισμα;

Οποιοσδποτε πιστεει αυτ την ανοησα  εναι τουλχιστον  αφελς.

Αλλ, ακμη και αν δεχθομε υποθετικ τι πρκειται για τατσιλκια του Ακιντζ, σοι δεν συμφωνον με τις πειρες υποχωρσεις και παραχωρσεις της δικς μας πλευρς στις συνομιλες, πρπει να προβληματιστον για το τι πραγματικ συμβανει.  Και εκενο που συμβανει εναι τι το οικοδμημα που κτζουν μαζ, οι Τορκοι και οι Κπριοι υποτακτικο τους, με στχο να δαιμονοποισουν την νωση, την Ελλδα, την ΕΟΚΑ, σους σμερα αντιστκονται στην λοβοτομ του λαο, στην μετλλαξη του σε ραγιδες χωρς μνμες , στον αφελληνισμ του νησιο και στον ραγδαο εκτουρκισμ, γιγαντνεται και θεριεει. Ας το καταλβουν λοιπν σοι δεν θλουν την μετατροπ της Κπρου σε προτεκτορτο της φασιστικς Τουρκας.

Βεβαως η Κυβρνηση μας συνδραμε τον Ακιντζ δνοντας του το λλοθι τι λα αυτ οφελονται στις δυσχρειες που αντιμετωπζει η τουρκικ πλευρ λγω του επικειμνου δημοψηφσματος στην Τουρκα. Ωστσο,  το κυραρχο επιχερημα  των Τορκων και των «ημετρων» ομοδεατν τους για την «κρση»  που προκυψε, εξακολουθε να παραμνει το  τι πριν 67 χρνια η συντριπτικ πλειοψηφα του Κυπριακο Ελληνισμο ζτησε δημοκρατικ την νωση με την Ελλδα κι εμες δεν θλουμε να ξεχσουμε την Μεγαλειδη εκενη στιγμ της Ιστορας μας.  Γι αυτ και το  κμμα των εθνικοφρνων,  αν και κανε το «λθος» εν ψει προεδρικν εκλογν  να τηρσει αποχ, σπευσε να συμμορφωθε προς τας υποδεξεις του μεγλου αφεντικο. Με   μεση κατθεση τροπολογας  που θα ακυρνει στην ουσα αυτ που ψφισε η Βουλ και ενχλησε τον Ακιντζ.

Μα στην Κπρο κνουν κουμντο οι Τορκοι; Να δετε που ταν θα γυρσουν  στις συνομιλες οι διαπραγματευτς μας, οι οποοι δη βρκαν δκαιο στον εγκθετο της γκυρας, -γιατ θα γυρσουν μλις τους νψει ο Ακιντζ-, θα προβον σε «κνηση καλς θλησης¨  αποδεχμενοι κποια απ τα αιτματα της γκυρας που εναι ακμη σε σχετικ εκκρεμτητα. Διτι αυτς εναι ο χαβς, χι η νωση! Ποια νωση; Εδ μιλνε για επαννωση, δηλαδ για την μετατροπ του νησιο σε τουρκικ επαρχα και αγαλλιζουν. Εναι θλιβερ το κατντημα σων εξευτελζονται για μην κακοκαρδσουν την γκυρα, για να πεσουν τον  Ακιντζ τι την ευθνη φρουν οι «συμφεροντολγοι εθνικιστς απορριπτικο» που δεν θλουν λση για να μην χσουν «τις θεσολες και τις καριρες τους και τα πλοτη τους» .

Κνουν τα πντα για να συντηρσουν τις συνομιλες στις οποες παραδχονται τι τα δσαμε λα. Και δεν τους νοιζει που η βουλιμα της γκυρας δεν μπορε να κορεσθε. Εδ οι Τορκοι φησαν πσω το Taksim και πνε για κατληψη λης της Κπρου και οι οπαδο της λσης χαρονται χαρν μεγλην.  σοι χουν συμβιβασθε με την κατοχ χουν προσδοκες για μεγλα προνμια μετ την «λση», φοβονται ακμη και να προφρουν την λξη ΕΝΩΣΙΣ, για την οποα τα καλτερα παιδι αυτο του νησιο δωσαν την ζω τους.

λα σα συμβανουν τις τελευταες μρες εναι πρα απ κθε λογικ προσγγιση. Οι Τορκοι απειλον τι δεν θα επιστρψουν στις συνομιλες εν δεν γνει δεχτ η πρταση του ΔΗΣΥ για ακρωση της προηγομενης απφασς της Βουλς για το Ενωτικ Δημοψφισμα. Εναι σαφς ο εκβιασμς και σαφς η υποταγ των μελν της ηγεσας του ΔΗΣΥ που συνεχζουν να περιφρονται στα Εθνικ Μνημσυνα και να διαβζουν συγκινημνοι, κποια απ τις φλογερς πατριωτικς ομιλες που χει στο αρχεο του κμμα.

Το ζτημα για τον Ακιντζ και την Τουρκα εναι τι υπρχει αντσταση στα σχδια τους. Δεν χουν υποταχθε λοι στα κελεσματα της γκυρας, πρα πολλο αντιστκονται. Δεν αποδχθηκαν και δεν συμβιβστηκαν λοι με την κατοχ, υπερισχει το   αντικατοχικ-  αντιστασιακ μνυμα σων επιμνουν να παραμενουν λληνες.

Οι αιτισεις της γκυρας και του Ακιντζ και οι βλακδεις αναλσεις σων προσπαθον να μας πεσουν πως ταν λθος το Ενωτικ μας ατημα, ψεδος και απτη, δεχνουν πως θα εναι η κατσταση μετ την λση: σοι δεν ενταχθον στο σστημα θα στλνονται στην Αλμυρ ρημο!  Και αν κποιος ρομαντικς δσκαλος μιλσει στα παιδι για την Εντη Ιουλου την ΕΟΚΑ, μαρο φδι που τον φαγε. Κποιος θα πει: υπερβολς. σως. Το ββαιο εναι τι οι  Τορκοι δεν θλουν λση που να διαφυλσσει τα δικαιματα λων,  θλουν (και πραν στις συνομιλες)  υπερπρονμια που τους καταστον κυραρχους του νησιο, ανακτον την Κπρο, επιδικουν να μας μετατρψουν σε υποτακτικος τους και να μας αφελληνσουν. Η προσρτηση θα γνει αυτματα λγει ο Ερντογν ο Μεγαλοπρεπς, ταν η κρσιμη μζα των τορκων πολιτν στην Κπρο, το επιτρψει.  Αυτ εναι το κοιν ραμα; Αυτς εναι ο διαλλακτικς και καλς Ακιντζ;

Οι Τορκοι τους πραν χαμπρι λους αυτος τους υποταγμνους και συμβιβασμνους και χρησιμοποιον επιτυχς  σους «θλουν λση τρα». Την ποια λση εγκρνει η γκυρα.  Μιλον ακμη εντελς  απαξιωτικ και ταπεινωτικ  για τον Πρεδρο της Δημοκρατας Στην ουσα δεν εναι τον Νκο Αναστασιδη που θλουν να πλξουν αλλ το θεσμ του Προδρου της Κυπριακς Δημοκρατας την οποα θεωρον εκλιποσα. Μια θση την οποα αποφσισε να επιβεβαισει ο Αβρωφ Νεοφτου με την πρτασ του, για αλλαγ της απφασης για το Ενωτικ Δημοψφισμα. φεριμ σε λους.

Εμαστε μως κι εμες. Εμες που πιστεουμε τι τα παιδι μας πρπει να  γνωρζουν πιο εναι το κστος της Ελευθερας. Για να μην  μετατρπονται σε αγρμματους υποτακτικος  που χλευζουν τα Ιερ και τα σια του λαο μας.

Και ειλικριν δεν με νοιζει για το τι γρφουν και πρττουν σοι εκ των πραγμτων επλεξαν να μην εναι λληνες , αλλ θλουν να εναι μια λλη φυλ. Εναι δικαωμα τους.  Αλλ εμες που χουμε μια διαφορετικ κουλτορα και επιλξαμε να παραμενουμε λληνες, κι εμες και τα παιδι μας, πρπει  αγωνιστομε σκληρ για να γνει σεβαστ και το δικ μας δικαωμα στην   Ελληνικ μας, βαρι κληρονομι!

 
   
 
 
 
     
   
:
  :