... 16-06-2016
 
 
Bes Tambura Dort Okka
: 20-02-2017

 

Bes Tambura Dort Okka

 

Ποιος εξθρεψε την τουρκικ αδιαλλαξα; Ποιος μεττρεψε το  αδηφγο θηρο του τουρκικο επεκτατισμο και φασισμο σε να τρας που δεν μπορε πια να αντιμετωπισθε με καννα μσο; Οι κατ καιρος Κυπριακς Κυβερνσεις και οι διαπραγματευτς που  ριζαν οι Πρεδροι  για να παλψουν για τα δκαια του Κυπριακο Ελληνισμο.  Αντ’ αυτο, πριν προβλουν κποια απατηση οι Τορκοι, οι Κυβερνσεις μας σπευδαν να την αποδεχθον, μπας και φγουν οι Τορκοι απ τις συνομιλες. Μπας και χαλσει το καλ κλμα: Η πολιτικ του εξευμενισμο και της υποταγς.

ταν δε οι Τορκοι απατησαν τις τσσερις βασικς ελευθερες, ο Πρεδρος ζτησε  απ τα μλη του Εθνικο Συμβουλου προτσεις για εναλλακτικ στρατηγικ. Το ερτημα  εναι γιατ προβη σε αυτ την κνηση, ταν εναι ξεκθαρο τι ο διος οτε επιθυμε οτε μπορε να αλλξει στρατηγικ και στχους. Το επικνδυνο αδιξοδο στο οποο μας οδγησαν οι πολιτικς του;

Αλλ γιατ να κατατεθον προτσεις και μλιστα για πολλοστ φορ ταν οτε καν αναγιγνσκονται απ τους διαπραγματευτς; Ο Πρεδρος δεν παραδχεται τι η δικ του «μη στρατηγικ» και πολιτικ, πως την περιγρψαμε ανωτρω,  που στηρχθηκε φανατικ  απ τις ηγεσες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ απτυχε. Και οι συνομιλες κατρρευσαν. Αλλ ο Πρεδρος χι μνο αρνεται να παραδεχθε την αποτυχα της στρατηγικς και της πολιτικς του, αλλ ταυτοχρνως, βζει την Κπρο σε ακμη πιο βαθι αδιξοδα μσω της λεγμενης Πολιτικς των Διεθνν Διασκψεων. Στην βση ποιων δεδομνων πηγανει ξαν σε πενταμερ με τις τρεις εγγυτριες δυνμεις και τις δο κοιντητες; Μπως γινε διαλλακτικτερη η γκυρα; Προφανς χι. Η τουρκικ στση χει γνει πολ χειρτερη. Η Τουρκα διεκδικε τρα τις τσσερεις βασικς ελευθερες για τους πολτες της  και την μμεση νταξ της στην ΕΕ μσω της επλυσης του Κυπριακο. ταν προβλλαμε αυτ την θση προ μερικν μηνν, πολλο μας χλεαζαν. Μας κατηγοροσαν τι χαλομε το καλ κλμα και τραυματζαμε το κοιν ραμα που τρα γνεται εφιλτης, αφο η Τουρκα δεν απειλε μνο στην Κπρο αλλ θτει υπ αμφισβτηση την Συνθκη της Λοζνης και τα σνορ της με την Ελλδα. Σε αυτ προστθεται το νο εξοπλιστικ πργραμμα- μαμοθ που στχο χει να αλλξει ριζικ το ισοζγιο δυνμεων. Και δεν χρειζεται μεγλη πολιτικ οξυδρκεια για να καταλβει κανες τι μεσος στχος της Τουρκας εναι η αναμακτη κατληψη της Κπρου απ τουρκικος χλους. Που δεν θα παρεμποδζονται απ καννα στο να μεταβανουν ελεθερα και να παραμνουν στην Κπρο.

Υπ το βρος λων αυτν χουμε τις «προφητεες» του συγκυβερνντος ΑΚΕΛ τι τχατες μετ το δημοψφισμα στην Τουρκα για την αλλαγ του πολιτειακο συστματος, θα γνουν ταχτατες κινσεις για τη λση. Εναι ξεκθαρο βεβαως τι τσον το ΑΚΕΛ σον και ο Συναγερμς χουν υπγειες επαφς με την γκυρα και προνομιακ πληροφρηση. Προνομιακ εξαπτηση λμε εμες  και παραπληροφρηση, αλλ ας δεχθομε τι εναι πληροφρηση. Εναι σαφς τι οι ηγεσες των δο συγκυβερνντων κομμτων δεν αντιλαμβνονται τι, ταν ο Ερντογν και το βαθ κρτος αναφρονται σε λση, εννοον την διλυση της Κυπριακς Δημοκρατας, την αναγνριση του ψευδοκρτους ως ιστιμου συνιστντος κρτους, την  νομιμοποηση της διχοτμησης, τον λεγχο του φυσικο αερου και την μετατροπ της Κπρου σε τουρκικ βιλατι. Πσες φορς να το πει η γκυρα για να το καταλβουν; Η λση την οποα επικαλεται ο Ταγπ ο Μεγαλοπρεπς εναι το τελευταο βμα πριν τον πλρη εκτουρκισμ.

Γι αυτ οι Τορκοι και οι συνοδοιπροι τους θλουν τον αφελληνισμ των Ελλνων της Κπρου. Θλουν να χουν λγο στο τι θα διδσκουμε τα παιδι μας, θλουν να μθουμε …τορκικα για να μπορομε να επιστρψουμε στα σπτια μας, θλουν τα παιδι μας να πηγανουν σε τορκικα σχολεα.

Εν ο Πρεδρος πραγματικ επιθυμε να αλλξει στρατηγικ και θλει τις απψεις μας, θα πρπει πρτος να αναλβει την ευθνη και να δηλσει τι η πολιτικ του εξευμενισμο απτυχε. Οφελει να ενημερσει  την ΕΕ και την διεθν κοιν γνμη καταγγλλοντας την τουρκικ στση και την επεκτατικ πολιτικ Ερντογν. Εμες χουμε εναλλακτικ στρατηγικς και σαφες στχους. Που διαφρουν ριζικ απ την ΔΔΟ. Το ζτημα  εναι αν ο Πρεδρος εναι τοιμος να παραδεχθε τι προσπθησε, αλλ απτυχε και τι οι εκτιμσεις του και οι προβλψεις του εξακολουθον να παραμνουν λανθασμνες. Εν χι, ττε αβαστα το συμπρασμα εναι τι  χρησιμοποιε την αντιπολτευση για να ενδυθε τον μανδα του αντιστασιακο πολεμιστ, εν ψει των προεδρικν εκλογν.

 
   
 
 
 
     
   
:
  :