ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Εάν η ΕΕ δεν βρεθεί κοντά στον πολίτη, τα σενάρια της Λευκής Βίβλου θα μείνουν γράμμα κενό περιεχομένου και ευχολόγια! ... 02-03-2017
 
διαβάστε περισσότερα
 
2017: ΤΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Ημερομηνία: 29-12-2016

 

Φιλελεύθερος επετειακή έκδοση της 25ης  Δεκεμβρίου 2017

2017: ΤΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι μεγάλες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για το 2016, η υποταγή στα κελεύσματα του καλοσυνάτου Ακιντζί, και η τραγωδία της επίσημης  αναγνώρισης του ψευδοκράτους και από την Κυπριακή και από την Ελληνική Δημοκρατία, με την «εκτέλεση» της Αντιγόνης,  σημαίνουν το τέλος  μιας εποχής, ενώ το Big Ben σημαίνει και το τέλος του κράτους μας. Με την εκπνοή του 2016, που θα σηματοδοτούσε  την επίτευξη συμφωνίας για «αξιοπρεπή» επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος  μεταθέτει τις μεγάλες προσδοκίες για τον νέο χρόνο. Τα τουρκικά χρονοδιαγράμματα και οι οδικοί χάρτες ακολουθούνται πιστά και η άτακτη υποχώρηση μπροστά σε κάθε  τουρκική αυθαιρεσία  βαφτίζεται τόλμη  και σωφροσύνη.

Εντούτοις, για όσους «αδιάλλακτους» αγωνίζονται  σθεναρά  για τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού σε κάθε γωνιά του νησιού, όλα τούτα συνιστούν εφιάλτη,   βραχνά,   κατατονία. Ζούμε ξανά την αγωνία του Λαού που με  ψαλιδισμένα -για άλλη μια φορά- τα φτερά  του, υποδέχεται την νέα χρονιά καθώς βιώνει τον επιθανάτιο ρόγχο της Κυπριακής Πολιτείας.

Περίλυπος εστίν η ψυχή μας άχρι θανάτου κι ενώ είμαστε η μεγίστη πλειοψηφίας του κόσμου της Κύπρου που δεν ξεχνά, δεν έχουμε λόγο στην διαμόρφωση των εξελίξεων. Θα σταθούμε λοιπόν  ανάχωμα στην παραγραφή των εγκλημάτων της στρατιωτικής κατοχής και στην νομιμοποίηση της διχοτόμησης μέσα από τους  ψευδεπίγραφους όρους ΔΔΟ.

Καθώς αναμένουμε εναγωνίως τις πρώτες μέρες του 2017 που θα οδηγήσουν ξανά τις Μοίρες του τόπου μας στην κακοφορμισμένη Ελβετία των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, στρέφουμε το βλέμμα στο πληγωμένο βουνό μας και θωρούμε πέρα απ αυτό, το πέλαγο, τις ακτές, τα χωριά, τα δάση , τα περιβόλια τα νεκροταφεία, τις εκκλησιές, τα μοναστήρια του τόπου μας, όλα τα άγια μέρη που «δεν πληρούν τα κριτήρια για να επιστραφούν υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» και δεν περιλαμβάνονται στον χάρτη της διχοτόμησης.  Που εκχωρούνται στην Τουρκία με την δική μας υπογραφή.

Περιμένουμε εναγωνίως τις μέρες του Γενάρη που οι ισχυροί της γης θα σπεύσουν στην Νέα Ζυρίχη και θα επιβραβεύσουν την Τουρκία για την αδιαλλαξία της, κι εμάς για την πολιτισμένη υποταγή μας.

Περιμένουμε εναγωνίως να ιδούμε με ποιο τρόπο θα πασπαλίσουν με ζάχαρη το δηλητήριο της διατήρησης των εγγυήσεων, της παραμονής του στρατού κατοχής για χίλια  τέρμινα, την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή των εποίκων, τον εκτουρκισμό και εξισλαμισμό  των κατεχομένων, το γαλήνιο τοπίο των λόφων μας να συνθλίβεται από φοβερούς μιναρέδες, την νομιμοποίηση της εισβολής, την υφαρπαγή των περιουσιών των αυτοχθόνων υπό επηλύδων χρηστών.

Προσδοκία μας για το 2017 είναι η απελευθέρωση της Κύπρου και σύναψη συμφωνίας για δημοκρατικής λύσης. Ωστόσο, οι «τολμηροί και σώφρονες» ηγέτες μας, θεωρούν ότι η απαίτηση μας για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα  είναι εθνικιστικές και ακραίες προσεγγίσεις. ΑΚΕΛ και Συναγερμός συμβιβάζονται με τον φασισμό του Ερντογάν για να μην πει κανένας πως δεν είμαστε συνεπείς στην υιοθετηθείσα ΔΔΟ. Αλλά η ΔΔΟ μας στερεί τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα και παραχωρεί την επικυριαρχία της νήσου στην Τουρκία  ενώ εξισώνει το 18% του πληθυσμού με το 82%. Η ΔΔΟ βασίζεται στο Οθωμανικό δίκαιο και δεν μας προστατεύει από ανεξέλεγκτο εποικισμό. Όσοι επιστρέψουν για να έχουν πολιτικά δικαιώματα θα πρέπει να ζητήσουν την εσωτερική ιδιότητα του Τουρκοκύπριου πολίτη, να μιλούν τουρκικά, να στέλνουν τα παιδιά τους σε τούρκικο σχολείο.

Όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα δεν επιτρέπουν καμιά αισιοδοξία  βελτίωση της κατάστασης. Είναι ένας προαναγγελθείς θάνατος. Μόνη προσδοκία μας λοιπόν  είναι η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την προοπτική αλλαγής πολιτικής και στρατηγικής, για να αποτρέψουμε την μετατροπή της σε τουρκικό βιλαέτι. Η Κυβέρνησή μας,  εγκλωβισμένη σε αδιέξοδα, υποκύπτοντας συνεχώς σε  εκβιασμούς, φοβισμένη και ανακόλουθη,  ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί πάνω από τους γκρεμούς του Μον Πελεράν. Η διάσωση της ΚΔ είναι το δίκτυ ασφαλείας κάτω από τις σχοινοβασίες της Κυβέρνησης.

 
 
 
  Αναζητηση
     
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ:
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: