ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ... 04-09-2014
 
διαβάστε περισσότερα
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Ημερομηνία: 12-12-2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Της Ελένης Θεοχάρους

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνεχείς δηλώσεις τους και σε πλήρη συντονισμό με τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της γραμμής υποταγής αλλά και με τα δεκανίκια του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, επιδιώκουν να δικαιολογήσουν την άτακτη υποχώρηση του Προέδρου και να την παρουσιάσουν ως τακτικό ελιγμό και ως πράξη πολιτικής τόλμης για «την διάσωση των συνομιλιών».  Γιατί, τι θα γίνουμε χωρίς συνομιλίες; Η αποδοχή των τουρκικών όρων ενδύεται τον μανδύα του ηρωισμού έστω και αν ξεκάθαρα πλέον οδηγεί στην διάλυση του Κυπριακού Κράτους, στην μετατροπή του σε τουρκικό προτεκτοράτο και τους Κύπριους πολίτες σε είδος υπό αφανισμόν.

 Ισχυρίστηκε, λοιπόν, ο Πρόεδρος ότι έχει επιτύχει το δικαίωμα επιστροφής, εργασίας εγκατάστασης και περιουσίας. Τίποτε απ όλα αυτά δεν θα ισχύσει. Το ξεκαθάρισε πολλές φορές ο καλοσυνάτος Ακιντζί μεταφέροντας της εντολές του Μεγάλου Σουλτάνου. Όσοι επιστρέψουν θα πρέπει να ομιλούν τούρκικα, να στέλνουν τα παιδιά τους σε τούρκικα σχολεία, να μην μπορούν να αποκτήσουν περιουσία παρά μόνο σε χίλια τέρμηνα, να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα , να εμπορεύονται μόνο αν το επιτρέπει το τουρκικό κρατίδιο και να ανέχονται της ορδές επηλύδων εποίκων που θα καταφθάνουν κατά ώσεις ως εποχιακοί εργάτες, ως φοιτητές και ως τουρίστες.

Αυτά δυστυχώς εμφανίζει ως επιτεύγματα ο Πρόεδρος, αλλά αναιρούνται αυτομάτως και από τις δικές του θέσεις και από όσα αναφέρει ως   συγκλίσεις καθώς και από ό,τι μας αποκαλύπτει ο Μουσταφά Ακιντζί. Διότι, πλέον τα όσα συμβαίνουν στην δημόσια διαβούλευση, στο Εθνικό Συμβούλιο, στα διαγγέλματα του Προέδρου,  συνιστούν ένα δράμα όπου κάποιοι χειροκροτούν τα κατά συνθήκη ψεύδη . ¶λλα συμφωνούμε και άλλα πράττει όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου. Χωρίς να ενημερώνει κανένα, αναλαμβάνει τις αποφάσεις στο Κυπριακό στη λογική μιας προσωπικής υπόθεσης και με βασική στήριξη των φανατικών οπαδών της όποιας λύσης που είναι σίγουρα πολύ κακοί σύμβουλοι για τον πρόεδρο. Και από όσους θέλουν να δικαιωθούν για την στήριξη τους στο σχέδιο Ανάν.

Η πολιτική όμως και οι πολιτικοί δεν μπορούν να στηρίζονται σε μονομανίες και σε σύνδρομα. Διότι αργά ή γρήγορα καταρρέουν. Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι ότι θα καταρρεύσει ο Πρόεδρος, εμείς άλλωστε του προσφέραμε πολλές φορές σανίδα σωτηρίας και εναλλακτικής πλεύσης για να γλιτώσει από τα ναυάγια. Το πρόβλημα είναι ότι θα καταρρεύσει μαζί του και η Κύπρος. Η πατρίδας μας. Διότι, μόνος του έχει επιλέξει να ενεργεί και άλλοτε να μην μας αποκαλύπτει όλη την αλήθεια και άλλοτε να μην λαμβάνει κανένα υπ όψιν,   ως να είναι η πατρίδα μας δικό του τσιφλίκι.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Αφού σκότωσε όλες τις εναλλακτικές επιλογές που μας προσφέροντας μέσω της ΕΕ, τώρα εμφανίζει την τουρκική ομοσπονδιακή λύση ως επίτευγμα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Ο ίδιος αυτοπαγιδεύτηκε. Ηθελημένα μάλιστα. Πλέον δεν έχει καμιά δικαιολογία. Ο ίδιος έχει καταρρακώσει την αξιοπιστία του και την υστεροφημία του. Διότι ο λαός δεν θα αποδεχθεί το έκτρωμα. Ολόκληρος ο λαός που έχει  πολιτισμό,  αξιοπρέπεια και κρίση. Και ο οποίος δεν μπορεί να ανεχθεί μιας λύση της οποίας το μέγιστο επίτευγμα είναι η νομιμοποίηση της κατοχής και η τουρκοποίηση σε πρώτη φάση του βορρά και μάλιστα δια των υπογραφών μας και μετά ολόκληρης της Κύπρου. Λυπούμαστε Πρόεδρε δεν μπορούμε να σε ακολουθήσουμε στην αυτοχειρία!

 
 
 
  Αναζητηση
     
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ:
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: