: , ! ... 02-03-2017
 
 

: 04-12-2016

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΑΝ ΑΛΟΙΦΗ

                                                   Μονπρακτο για κλσσες.

 

Να  λοιπν και ο οδικς χρτης, να και τα χρονοδιαγρμματα, να η επιστροφ στις συνομιλες με τακτη υποχρηση της δικς μας πλευρς, να και η πενταμερς. Να που   που πρανε τα νειρα εκδκηση. Η  μοναδικ φιλοδοξα της διαπραγματευτικς μας ομδας και σων την στηρζουν στις ακροβασες της πνω απ τους γκρεμος του Μον Πελερν, η επανναρξη των συνομιλιν απ το σημεο που διεκπησαν γνεται πραγματικτητα  αλλ με βση τους τουρκικος ρους.

Τρα τποτε λλο δεν μετρει, και σα μεσολβησαν ξεχστηκαν.

Δεν χουμε πλον καμα αμφιβολα τι στο Μον Πελερν ΙΙ παχθηκε να θατρο σε βρος του Κυπριακο Ελληνισμο με πρωταγωνιστς τους Ακιντζ-Αναστασιδη και Ερντογν και σκηνοθτη τον ιντε, με στχο να επικεντρωθε η προσοχ του πληθυσμο στο εδαφικ  και να εξουδετερωθε η στση Κοτζι, σον αφορ την συμμετοχ της Ελλδας σε πενταμερ για τις εγγυσεις και την παραμον κατοχικν στρατευμτων. Οι πρσφατες δηλσεις του ΥΠΕΞ Νκου Κοτζι το επιβεβαινουν.

Οι φανατικο της ποιας λσης-διλυσης της Κυπριακς Δημοκρατας και  παρδοσης μας στην Τουρκα.

Εναι πλον φανερ τι η δθεν διαφωνα στο περιουσιακ, δεν ταν παργων που θα οδηγοσε τις συνομιλες σε κατρρευση και τους προπαγανδιστς της λσης να ξεσπαθνουν δθεν κατ των πντων -ακμη και εναντον του Προδρου Αναστασιδη-, εν στην πραγματικτητα πρθεση τους ταν η εξουδετρωση της απρβλεπτης στσης Κοτζι, και ο αποπροσανατολισμς του Κυπριακο λαο απ τις πραγματικς διαθσεις της Τουρκας, οι οποες αποκαλφθηκαν για λλη μια φορ προσφτως με τις δηλσεις Ερντογν για την εκλιποσα Κυπριακ Δημοκρατα. Και την να βρι κατ του λαο μας: Πεινασμνα Κοτπουλα.

Πντως για μς, ταν σγουρη η επανναρξη των συνομιλιν μετ απ μια σντομη ανπαυλα προς «εκτνωση»,  με τον τρπο που  καθρισε η Τουρκα. Ευτυχς το καταγρψαμε πολλς φορς.

Εντοτοις, εναι  τραγικ αυτ που προβλλεται τις τελευταες μρες, που οι φανατικο οπαδο της εξπρς λσης μας πιζουν εντχνως να αποδεχθομε παραμον κατοχικν στρατευμτων,  εγγυσεις και επεμβατικ δικαιματα, εκ περιτροπς Προεδρα, ανληψη των χρεν του ψευδοκρτους απ την «Ομσπονδη Κυβρνηση» και μη εφαρμογ των ευρωπακν ελευθεριν και των ανθρωπνων δικαιωμτων σε σους επιχειρσουν να επιστρψουν στα κατεχμενα, αλλ και σε λο τον Κυπριακ λα.

Στενς συνεργτης των κυβερνντων εναι το ΑΚΕΛ στο οποο ανατθενται ειδικ καθκοντα . Δεν εναι τυχαα γεγοντα οι συναντσεις Αβρωφ και Κυπριανο με τους πρσβεις Βρετανας και ΗΠΑ και οι  συναντσεις τους με τον ιντε, οτε οι εν κρυπτ επισκψεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Αθνα με στχο να εξουδετερωθε η Ελλδα. Η επσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ  ντρου Κυπριανο στην Αθνα, εχε στχο να κινητοποισει την εθνομηδενιστικ και ανανικ συνιστσα του ΣΥΡΙΖΑ και να εξουδετερσει τον Κοτζι. Εναι μια νδειξη για τις πραγματικς προθσεις των υποστηρικτν της μεσης λσης  και της νευ ρων παρδοσης στην Τουρκα.

Απ την λλη, οι επισκψεις του Μπρις Τζνσον και λλων ξνων αξιωματοχων, που με την υποβολ των διαπιστευτηρων τους στα «προεδρικ μγαρα» των κατεχομνων επιβεβαινουν την διεθν απχηση που απκτησε η τουρκικ θση για την απαξωση της Κυπριακς Δημοκρατας, αποδεικνουν και  την  συμμετοχ τους  στην συνωμοσα προς εξαπτηση του Κυπριακο λαο. Ταυτχρονα επικροτονται  οι   αθλιτητες του Ερντογν και του Γιλντιρμ που ξεδιντροπα  καθυβρζουν τον Ελληνισμ.

 

Το νδαλμα των ημετρων φανατικν της λσης, ο πολς κριος Ερντογν, το  μνο που επιδικει εναι η κατλυση της Κυπριακς Δημοκρατας, η εξαφνιση της Κυπριακς Σημαας και η αναγνριση του  ψευδοκρτους. Αλλ αυτ δεν το κατανοον, οτε οι κυβερνντες οτε οι οπαδο τους.  Ο Ερντογν απειλε και εξυβρζει τον  Κυπριακ Ελληνισμ και οι ημτεροι Ερντογανικο ψχνουν να βρουν αν αποδθηκαν σωστ οι δηλσεις του, εν ο ΔΗΣΥ αναμνει μια αιφνδια ξαρση της θετικς ρητορικς του Ερντογν.

 

σον αφορ τις σχσεις μας με την Αθνα , θεωρομε  επιτακτικ ανγκη να διευκρινισθε ποια εναι η πραγματικ θση της Κυπριακς Κυβρνησης και ποια η απντηση της στην ερτηση- πρκληση Κοτζι σον αφορ τις εγγυσεις και την παραμον κατοχικν στρατευμτων.

 

Η  δυναμικ παρμβαση Κουτσομπα, εναντον των θσεων του ΑΚΕΛ και η καταγγελα του τι προωθεται διχοτομικ λση ταυτχρονα με την πρθεση του ΚΚΕ  να κινητοποισει τον λα προς υπερσπιση των δικαων της Κπρου,  μς δνει κουργιο και δναμη να συνεχσουμε τον αγνα κατ της θλιας ΔΔΟ.  Διτι εναι ξεκθαρο πως , μετ τις τελευταες δηλσεις των Ερντογν και Γιλντιρμ, οι Τορκοι δεν πρκειται να επιστρψουν οτε σπιθαμ εδφους στο κρτος, οτε καν το Βαρσι , για το οποο εναι δεσμευμνοι απ το 1979.

 

Τα κμματα της αντιπολτευσης αγνοονται παντελς και προκλητικ και  εναι φανερ τι οι κρυκες της μεσης λσης και μετατροπς της Κπρου σε τουρκικ προτεκτορτο χι μνο χουν προνομιακ ενημρωση αλλ και βρσκονται σε διαρκ συνεδρα προς «δισωση της διαδικασας»

Γι αυτ οφελουν  τα κμματα που αντιτθενται στην παρδοση του νησιο μας στην Τουρκα και στην διλυση της Κυπριακς Δημοκρατας,  πως προβλουν και στηρξουν μαχητικ την λλη ποψη, η οποα και θα κυριαρχσει σε τυχν δημοψφισμα!  Να εξουδετερσουν τι εμφανζουν οι οπαδο της μεσης λσης, ως θση της «απορριπτικς» αντιπολτευσης.

φθασε λοιπν  η ρα των πατριωτικν δυνμεων που δεν αποδχονται την ΔΔΟ και την κατλυση της Κυπριακς Δημοκρατας, δεν αποδχονται τον ακρωτηριασμ των ανθρωπνων και πολιτικν δικαιωμτων του Κυπριακο λαο, δεν αποδχονται τον εκτουρκισμ των κατεχομνων και τον μνιμο διαμελισμ της   Κπρου, να απαιτσουν αλλαγ πορεας, αλλαγ στχευσης, αντσταση και αναθεματισμ λων αυτν που εργολαβικ μας καλον να συμβιβασθομε, να παραδοθομε, να τουρκψουμε.

σοι αντιστρατεονται τις ηττοπαθες πρακτικς που μας οδηγον απ υποχρηση σε υποχρηση, χουν χρος να συντονισθον, να συνασπισθον και να καταθσουν την εναλλακτικ πρταση για την Εθνικ Σωτηρα.

Και να μνυμα προς τον Πρεδρο της Δημοκρατας: Αν η διαδικασα αποτχει, εμες δεν θα ακολουθσουμε τον δρμο που εσες δη αποφασσατε.

 
   
 
 
 
     
   
:
  :