ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Ε. Θεοχάρους: Οι Τούρκοι δεν λένε όλη την αλήθεια για τους 38 σκελετούς του Ντιάρ Μπακίρ... 14-05-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση και στη ρητορική του μίσους
Ημερομηνία: 23-06-2016

                                                                                                             

 

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

 

Βρυξέλλες, 23 Ιουνίου 2016 

 

Θεοχάρους στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο

ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση

και στη ρητορική του μίσους

 

Απόλυτη προτεραιότητα στην πρόληψη και στην παρεμπόδιση της τρομοκρατικής ισλαμικής προπαγάνδας

 

Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την διάρκεια συζήτησης για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην υφήλιο, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR Δρ. Ελένη Θεοχάρους, κατήγγειλε το φαινόμενο της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης που παρατηρείται και εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. “Πρόκειται για μια πολύπλοκη και εξελισσόμενη πρόκληση, που απαιτεί νέες και ευρείες δράσεις, αναφορικά με τα άμεσα προβλήματα ασφάλειας καθώς αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτίων” είπε η κ. Θεοχάρους.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα τόσο στην πρόληψη, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα ριζοσπαστικοποίησης, όσο και στη διασφάλιση ότι θα παρεμποδίζεται η διάδοση της τρομοκρατικής προπαγάνδας και της ρητορικής του μίσους, όπως άλλωστε πρεσβεύει και η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Ασφάλεια.

“Τα κράτη μέλη οφείλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή - τόνισε η Ευρωβουλευτής - μέσω των φορέων ασφάλειας και δικαιοσύνης, καθώς και μέσω της παιδείας και της πολιτικής αγωγής”.

Η Ελένη Θεοχάρους δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει για ακόμα μια φορά στο Σώμα τον ρόλο της Τουρκίας και σε αυτό το υψίστης σημασίας ζήτημα, εφόσον η χώρα αυτή ασκεί κρατική τρομοκρατία, και όχι μόνο δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον της τρομοκρατίας αλλά αντιθέτως την στηρίζει και παράλληλα ιδρύει στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τζαμιά φονταμενταλιστών και ισλαμικά σχολεία που αποτελούν θερμοκήπια ισλαμικής τρομοκρατίας και εξτρεμισμού.

“Η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο τον ερντογανικό φονταμενταλισμό όσο και γενικότερα το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού διαδραματίζοντας υποστηρικτικό ρόλο με την κινητοποίηση των πολιτών και των πολιτικών της, καθώς και με τα συντονιστικά και χρηματοδοτικά της μέσα, ώστε να βοηθήσει τις εθνικές δράσεις να παρέχουν πραγματική προστιθέμενη αξία in situ, εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της. Η προστασία των ζωτικής σημασίας υποδομών και η ασφάλεια των μεταφορών, η βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών για τον εντοπισμό των απειλών, η παρεμπόδιση της πρόσβασης των τρομοκρατών σε οικονομικούς πόρους και σε όπλα μαζικής καταστροφής και η ελεγχόμενη  τεχνολογική έρευνα και ανάπτυξη αποτελούν μόνο κάποια από τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία”, τόνισε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: