ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Για το θέμα της εναρμόνισης των κατεχομένων με την ΕΕ ... 03-10-2017
 
διαβάστε περισσότερα
 
Με αφορμή τη σφαγή σε βάρος των Κούρδων
Ημερομηνία: 16-06-2016

                                                                                                          

 

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Βρυξέλλες, 15 Ιουνίου 2016 

 

Με αφορμή τη σφαγή σε βάρος των Κούρδων

 

Θεοχάρους: Δεν υπάρχει άλλη οδός από τη λήψη κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

 

Μπορεί η λύση στο κουρδικό ζήτημα  να εξευρεθεί στο πλαίσιο μιας ομοσπονδίας;

 

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας από την ΕΕ, λόγω της σφαγής σε βάρος των Κούρδων έθεσε χθες, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους στην παρουσία του ηγέτη του Κουρδικού Κόμματος HDP, Selahattin Demirtas.

Ταυτόχρονα ρώτησε τον κύριο Selahattin Demirtas, αν η Τουρκία και οι Κούρδοι θα αποδέχονταν την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος στα πλαίσια μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Κούρδος ηγέτης, ο οποίος όπως δήλωσε αναμένει να συλληφθεί με την επιστροφή του στην Τουρκία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που επιφέρουν ποινή πέραν των 400 ετών,        έχουν εκδιωχθεί τουλάχιστον 500 χιλιάδες Κούρδοι από τα χωριά τους, τα οποία ο τουρκικός στρατός έχει καταστρέψει, ενώ υπάρχει μια άνευ προηγουμένου κατάργηση κάθε στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος. Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με εντολές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, έχει καταργήσει την κοινοβουλευτική ασυλία στους 138 Κούρδους βουλευτές τους οποίους κατηγορεί είτε τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες. Συμπλήρωσε δε, τονίζοντας πως κάθε συνταγματικό δικαίωμα των Τούρκων πολιτών έχει καταργηθεί.  

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης, οι δηλώσεις συμπαράστασης και μόνο προς τον  Κουρδικό λαό δεν αρκούν και δεν αποτρέπουν τη δικτατορία του Ερτογάν από τη συνεχή διάπραξη εγκλημάτων και ως εκ τούτου δεν υπάρχει, πρόσθεσε, άλλη οδός από τη λήψη κυρώσεων.


 
 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: