ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Ε. Θεοχάρους με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής... 21-11-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Με αφορμή συζήτηση στην Ευρωβουλή για το «πρόγραμμα Γιούνκερ»
Ημερομηνία: 08-06-2016

                                                                                                             

 

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Στρασβούργο, 8 Ιουνίου 2016 

 

Με αφορμή συζήτηση στην Ευρωβουλή για το «πρόγραμμα Γιούνκερ»

 

Η Κυβέρνηση έχει ευθύνες για την απουσία της Κύπρου από τον Ευρωπαϊκό Σχεδιασμό  Στρατηγικών Επενδύσεων

Χάνονται ευκαιρίες στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ανάπτυξης

 

Ένα χρόνο αφότου τέθηκε σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΣΕ) και η Κύπρος εξακολουθεί να  είναι απούσα. Ενώ το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για τον τουρισμό, για την καινοτομία και γενικότερα την ανάπτυξη, την οποία η Κύπρος χρειάζεται, η  Κυβέρνηση ολιγώρησε. Ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι οι κυπριακές Αρχές ενημερώθηκε επί του προγράμματος  αλλά όπως αφέθηκε να νοηθεί, όπως συνέβη και με την Ελλάδα, δεν έπραξαν όσα όφειλαν να πράξουν για να ωφεληθεί η ΚΔ από το σχέδιο. Ούτε συνεργάστηκαν εν προκειμένω με το τραπεζικό σύστημα.

 Όπως μάλιστα ελέχθη, θα μπορούσε να γίνει συμμετοχή στο ΕΣΣΕ  μέσω των τραπεζών και μάλιστα με πολύ χαμηλό επιτόκιο, ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό ».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αλληλεγγύη εξ αφορμής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή το ένα έτος από την εφαρμογή του προγράμματος Γιούνκερ για την ανάπτυξη. Δυστυχώς, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλληλεγγύης, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι μόνες χώρες, που δεν συμμετείχαν στο ΕΣΣΕ. Η Κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εξηγήσει γιατί δεν έχει συγκροτημένη επί του θέματος πολιτική και είναι απλώς απούσα.

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ:
  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: