... 16-04-2015
 
 

: 30-05-2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

 1. Αποφασσατε να παραμενετε στην Ευρωβουλ. Πως θα λειτουργε το Κνημα στην Κπρο χωρς την Πρεδρο του; Ποιος θα εναι ο «αντικατασττης» σας; Θα υπρχει ηγετικ ομδα;

   

  Κατ’ αρχν δεν φεγω, ρα δεν θα εναι το Κνημα χωρς Αρχηγ. Διαβστε προσεκτικ τις ανακοινσεις μας και θα λβετε λες τις απαντσεις. H Πρεδρος θα εναι και στην Κπρο και στις Βρυξλλες, σε συνεχ επαφ με το εκτελεστικ γραφεο που θα διεκπεραινει λες τις υποχρεσεις και θα διαχειρζεται το κθε πρβλημα. Δεν  εμαι η μνη αρχηγς κμματος στο Ευρωπακ Κοινοβολιο.  Θα παρσταμαι σε κθε σνοδο του Εθνικο Συμβουλου.

  Τα ξια και μπειρα στελχη μας θα σας εκπλξουν. Δεν κατανο πο αποσκοπε το ερτημα περ αντικατασττη και νομζω δεν επιδχεται περαιτρω σχολιασμν.

   Η  Αλληλεγγη δεν λειτουργε με  συμβατικ πρτυπα. Τι εναι καλτερα για τον τπο και την Αλληλεγγη να μην χει εκπρσωπο στην ΕΕ;  Η αλθεια εναι τι κποιοι δεν με θελαν οτε εκε οτε εδ. Θα με βρσκουν μπροστ τους και εκε και εδ.      

   

 2. νας απ τους λγους σας για να μην παραιτηθετε απ την Ευρωβουλ ταν και τι πιθανς αντικατασττης σας θα ταν η κ. Ρνα Χπλαρου;

   

  Πριν απ τη κ. Χπλαρου χουν λλοι σειρ.

   Η ουσα εναι τι στο Ευρωπακ Κοινοβολιο, αυτ την χρονικ περοδο,  χουμε να επιτελσουμε πολ  σημαντικ ργο. Στις Βρυξλλες λαμβνονται σημαντικς αποφσεις και για την  οικονομα και για το Κυπριακ.

  Πολλο θλουν να εξαφανιστ απ τις Βρυξλλες, αλλ η φων μου δεν θα σιγσει  αν και επιχειρθηκε η εξουδετρωση μου, πλην μως ανεπιτυχς. Η απφαση μου  χει να κνει με τις  εξελξεις τσο στην  οικονομα σο και στο Κυπριακ και ως εκ τοτου θεωρ τι πρπει να δνω τη μχη και απ τις Βρυξλλες. Προφανς, ενοχλε κποιους η παρουσα μου στην Ευρωβουλ, διτι τους χαλ τα σχδια για προθηση λσεων με τις οποες χι μνο εμες διαφωνομε, αλλ και ο λας. Θλουν να χαθε η φων αντστασης της Αλληλεγγης απ την Ευρπη που εναι τροχοπδη για απαρδεκτες διευθετσεις  και προωθε δημοκρατικ λση  επ των αρχν και αξιν της ΕΕ χωρς αποκλσεις. Αυτ εναι το πρβλημα. Για παρδειγμα, αν δεν μουν εγ, και συγχωρσατε μου την «εγωκεντρικ αυθδεια», ο ιντε θα εχε δη «ενημερσει καταλεπτς» την Επιτροπ Εξωτερικν, και θα τρχαμε και δεν θα φθναμε.    

   

 3. χετε δηλσει τι προτθεστε να θσετε υποψηφιτητα για Πρεδρος της Δημοκρατας. Θα παραιτηθετε απ την Ευρωβουλ ταν θα ξεκινσει η προεκλογικ σας πορεα προς τις Προεδρικς Εκλογς;

   

  χω δηλσει τι πρτιστος στχος μου εναι η δισωση της Κυπριακς Δημοκρατας. Η Προεδρα εναι ζτημα μνο αν υπρχει Κυπριακ Δημοκρατα. Συνεπς περιμνετε πρτα να υποβλω υποψηφιτητα και μετ με ρωττε.

  Παρ λα αυτ σας απαντ για πολλοστ φορ, μπως και γνουν κατανοητ αυτ που λγω. Οι εν ενεργεα πρεδροι της ΚΔ που ξαναδιεκδικοσαν τις εκλογς παραιτθηκαν;

  λλοι που ταν βουλευτς και διεκδκησαν λλες θσεις, Προδρου, Ευρωβουλευτ, Δημρχου  ταν χαναν, δεν επστρεφαν στη Βουλ; Ο κ. Κασουλδης παραιτθηκε απ Ευρωβουλευτς ταν ταν υποψφιος, πως και λλοι ξνοι  Ευρωβουλευτς, που διεκδκησαν Προεδρικ λλα αξιματα; Ο ττε Κυβερνητικς Εκπρσωπος παραιτθηκε απ την θση του ταν διεκδικοσε τις Ευρωεκλογς; Παραιτθηκε μνο σο ριζε ο νμος.   Ττε καννας δεν διερωτθηκε εν θα παραιτετο ο κ. Κασουλδης οι πρην  Πρεδροι, ο οποιοσδποτε λλος.

  Γιατ εγ πρπει να εμαι  το μοναδικ φαινμενο αν την Ευρπη; Πτε θσατε ανλογα ερωτματα σε ανλογες περιπτσεις; Αυτ ανκουν στη σφαρα της μικροπολιτικς και της προσωπικς εμπθειας. Διτι, μνο η Θεοχρους ενοχλε, πρπει να ριχθε στην πυρ.

  Σιγ σιγ μως και θα σας ενθυμσουμε στην Βουλ να προς να τα ουσιαστικ σκνδαλα που αποκρπτονται επιμελς.  Και τις καραμπλες υπουργοποισεων για να μπανουν στην Βουλ μη εκλεγντες, και τους Βουλευτς των μνημοσνων, των γμων, των κηδειν, των βαφτσεων και των κρυμμνων εταιρειν.

   

  Αυτ εναι τα μεζονα προβλματα του τπου; Ας ασχοληθομε με τα προβλματα του πολτη που υποφρει, ας ασχοληθομε  με τα σκνδαλα και ας σοβαρευτομε.  Οτε κλεψα, οτε μουν ποτ διαπλεκμενη, οτε πρα χαριστικ και αγριστο δνειο, οτε μζες, οτε ζω ζω κροσου, οτε παρνω τα λεφτ που γρφετε κθε τσο τι παρνω.  Για πολιτικος λγους δεν με θλουν και δεν με θελαν στην Ευρωβουλ. πως δεν θελαν την Αλληλεγγη στη Βουλ. Σας απντησα ξεκθαρα και ελπζω να μην επανεμφανιστε το ερτημα.

   

 4. Τι χετε να απαντσετε σε αυτος που σας λνε τι το Κνημα Αλληλεγγη δημιουργθηκε ουσιαστικ για να προσφρει «Αλληλεγγη» στο ΕΥΡΩΚΟ

   

  Η Αλληλεγγη ιδρθηκε πολ πριν διαλυθε το ΕΥΡΩΚΟ και προσχωρσουν τα μλη του στο κνημα μας.  Αυτ εναι αθλιτητες και πολιτικο βανδαλισμο. Τσον εγ, σον και οι κριοι Δ. Συλλορης, Μ. Γιωργλας, Γ. Παπαδπουλος και λα τα στελχη μας, θα σας διαψεσουμε. 

  Απλς λοι σοι με πολεμοσαν απ πντα , και ταν μουν στον συναγερμ και στην συνχεια, βρκαν τρα αφορμ να λνε τι τχα ψφισαν ...Αλληλεγγη και τους πρδωσα. 

   

 5. Το Κνημα Αλληλεγγη εναι τοιμο να συνεργαστε και με το ΕΛΑΜ μσα στη Βουλ; Ποιες Κοινοβουλευτικς Επιτροπς θα διεκδικσει το Κνημα;

   

  Αν το ΕΛΑΜ ενσωματωθε ομαλ στις δημοκρατικς διαδικασες και αν  υποβλλει σοβαρς προτσεις, βεβαως. Το ΕΛΑΜ χει το βρος της ευθνης να πεσει τι δεν ισχουν τα σα του καταλογζουν. Εμες ελπζουμε τι το ΕΛΑΜ θα εναι  ευθυγραμμισμνο με τις δημοκρατικς διαδικασες, θα τις σεβαστε και τι θα χει  σοβαρ και παραγωγικ παρουσα. Αυτ απαιτε το συμφρον του τπου. Αλλις η δια η κοινωνα θα το αποβλει. πως ξερνει και λους τους λλους μασκαρδες που εκλγονται χωρς να μπορον να αρθρσουν πολιτικ λγο.  Εμες θα συνεργαστομε για την υλοποηση κθε πολιτικς που θα κρνουμε τι εναι προς φελος του λαο, και ειδικ του φτωχο και μη προνομιοχου.    

   

 6. Στις συνεδρισεις του Εθνικο Συμβουλου θα δνεται προσωπικ εσες το παρν;

   

   «Θα δνετε»,  υποθτω το –τε εναι με ψιλον. Θα  εμαι πντα παροσα. Δεν εμαι η μνη Ευρωβουλευτς που συμμετχει στο Εθνικ Συμβολιο. Με προτσεις και με σοβαρτητα, καθς και με σεβασμ στο θεσμ  για να κερδηθε η μχη προς δισωση της Κυπριακς Δημοκρατας.

   

   

   

   

   

   

 
   
 
 
 
     
      :