ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Ελένη Θεοχάρους σε Συνέδριο που συνδιοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη με το Kadir Has University, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος... 11-05-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Η Ελένη Θεοχάρους Αρχόντισσα των Εκκλησιών και Οφφικιάλιος του Αγίου Μάρκου
Ημερομηνία: 26-11-2013

 

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

 

        Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2013

 

Η Ελένη Θεοχάρους Αρχόντισσα των Εκκλησιών και Οφφικιάλιος του Αγίου Μάρκου

 

Τιμήθηκε για την δράση της στην Αφρικανική Ήπειρο, ως εθελοντής Ιατρός και ως Πολιτικός, προς προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013,  η Αυτού Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προεξήρχε του Πατριαρχικού και Συνοδικού Συλλειτούργου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μελών της Ιεράς Συνόδου, του ιερού κλήρου και του Χριστεπωνύμου πληρώματος. Παρέστησαν άπαντες οι Κύπριοι Αρχιερείς της Αφρικανικής Ηπείρου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας η ΑΘΜ τίμησε την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους με τον τίτλο της Αρχόντισσας των Εκκλησιών και Οφφικιάλιο του Αγίου Μάρκου για την δράση της στην Αφρικανική Ήπειρο ως εθελοντής Ιατρός και ως Πολιτικός, προς προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην Ομιλία του ο Μακαριότατος αναφέρθηκε εκτενώς στην πολυσχιδή και αποτελεσματική δράση της Ελένης Θεοχάρους στην Αφρικανική Ήπειρο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Εξοχότατος Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Κυριάκος Γεροντόπουλος και οι  Πρέσβεις της Κύπρου και της Ελλάδος Σώτος Λιασίδης και Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Κυβερνήτης της Αλεξανδρείας Στρατηγός Τ. Μάγντι, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας Δρ. Ισμαήλ Σεραγκελντίν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χ.Καποδίστριας, οι Γενικοί Πρόξενοι, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και αδελφοτήτων, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ελληνικών σχολείων. Την Κυρία Θεοχάρους  συνόδευε τιμητικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερύνειας κος Χρυσόστομος,  ο Οφφικιάλιος του Πατριαρχείου Ντίνος Τσιρίδης, ο Αιδεσιμότατος Παναγιώτης Μπαρούτης και άλλοι Κύπριοι πολίτες.  

Τιμήθηκαν επίσης η Ευρωβουλευτής κα Ρόδη Κράτσα και ο Καθηγητής Δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  Δρ. Αθανάσιος Πετρίδης.

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: