ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Διακοπή των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών, εφόσον η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Προεδρία... 04-07-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Τα κεφάλαια 23-24 μπορούν να ανοίξουν εάν επιστραφεί η Αμμόχωστος
Ημερομηνία: 12-06-2013

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

 

 

Ελένη Θεοχάρους για την κρίση της Τουρκίας    

 

Τα κεφάλαια 23-24 μπορούν να ανοίξουν εάν επιστραφεί η Αμμόχωστος 

  

Η ΕΕ δεν μπορεί να τροφοδοτεί με την ανοχή της την αλαζονεία και την αυταρχικότητα του Ερντογάν

 

 

Στρασβούργο, 12 Ιουνίου 2013

 

Το άνοιγμα τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων  και ειδικότερα τα 23 -24 για τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αποτελέσει κίνηση η οποία θα εκληφθεί σήμερα από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ως αναγνώριση της σπουδαιότητάς τας του και κίνητρο για να συνεχίσει να εκβιάζει την ΕΕ. Για να ανοίξει το όποιο κεφάλαιο θα πρέπει ο Τούρκος Πρωθυπουργός να δώσει  εμπράκτως αποδείξεις της  δημοκρατικότητάς του και της διάθεσης του για ουσιαστική αλλαγή.  Και αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο Ταγίπ Ερντογάν επιστρέψει όπως οφείλει την πόλη της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

 

Οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν σήμερα από την Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια  της  συζήτησης που έλαβε χώραν  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την υφιστάμενη κατάσταση στην Τουρκία. Η αναφορά στο άνοιγμα των κεφαλαίων 23-24 έγινε  από την ευρωβουλευτή Ε. Θεοχάρους επειδή τόσο οι Σοσιαλιστική Ομάδα όσο και οι Πράσινοι, καθώς και ο Επίτροπος Αρμόδιος για τα θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε υποστηρίζουν το άνοιγμα των εν λόγω κεφαλαίων ως κίνητρο προς την Τουρκία για περαιτέρω εκδημοκρατισμό.

 

Η κ. Θεοχάρους τόνισε εκτός των άλλων ότι η ΕΕ οφείλει να σταματήσει να τροφοδοτεί με την ανοχή της την αλαζονεία του Τούρκου Πρωθυπουργού και  τον αντιδημοκρατικό του χαρακτήρα που αποτυπώνεται στη βίαιη συμπεριφορά στην πλατεία Ταξίμ και  σε όλους κείνους του δημοκράτες  πολίτες που σαπίζουν στην φυλακή. Και πρόσθεσε : "Όπως ο Ερντογάν καθύβρισε τους δημοκράτες διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ έτσι καθύβρισε και πριν από ένα χρόνο τους  Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν σε βάρος του". Η ΕΕ κατέληξε οφείλει να καταδικάσει την χρήση βίας σε βάρος των διαδηλωτών και η Τουρκία του Ερντογάν να αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται  του προς τη δημοκρατία.              

 

 

            

 

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: